Így dekoráld lakásodat a skandináv stílus jegyében!

Varázsolj otthonodba elegáns, északi hangulatot!

Válaszd a letisztult, friss árnyalatokat

A kortárs északi stílus kiválóan kombinálja a modern, világosfa bútorokat semleges színekkel, ezzel tágas, nyugodt érzetet teremtve a térben. Gondolkozz a tiszta, finom tónusokban: könnyed zöldes, kékes, piszkosfehér és szürkés árnyalatokban, valamint természetes, fa színekben, mint például a hamu és a fehér fenyő. A récefélék tollazatára emlékeztető árnyalatok a kifinomultság mellett, a skandináv vidék háborítatlanságát tükrözik.

Tedd kontrasztosabbá a teret erőteljesebb tónusok használatával

Egy egyszerű színtematika létrehozásához válassz két olyan színt, melyek között csak pár árnyalat a különbség, az egyik mégis lágy szín, a másik viszont sötétebb, markánsabb. Ezeket a színeket a kiegészítőkkel még jobban hangsúlyozhatod a térben, hogy a helyiség egységes hangulatú legyen.

Használj természetes anyagokat és natúr mintázatú textileket

A fa minden formájában kulcsfontosságú szerepet tölt be a skandináv lakberendezésben. Válassz világosfa bútorzatot – például nyírfát – a tiszta és minimalista hatás érdekében. Az otthonos, békés hangulatot függőlámpák és földszínű kerámiákkal fokozhatod. A natúr, puha textíliákkal pedig kényelmes búvóhellyé alakíthatod a szobát. 

A cikk végén látod a javasolt színeket a Dulux A Nagyvilág Színei Scandinavia palettájáról!

Próbáld ki Dulux A Nagyvilág színei paletta stílusos árnyalatait!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...