Nem szükséges, hogy az ecseteid és hengereid eldobd, miután befejezted a festést – azok egy kis törődéssel könnyedén újból használhatók.
Tanuld meg hogyan tisztithatod az ecseteid

Tudd meg, hogyan tisztíthatod és tárolhatod az ecseteid!

Olvasd el az ecsetek tisztítására és tárolására vonatkozó környezetbarát útmutatónkat!

  1. A festési projekt közepén vagy, és reggelig frissen akarod tartani az ecseteid? Ebben az esetben nincs szükség az alapos megtisztításukra. Egyszerűen csavard a festőecsetek és a henger fejét háztartási fóliába, vagy tedd légzáró műanyag zacskóba! A nyelénél zárd le papírszalaggal, és így akár két napig is tárolhatod száraz helyen.

  2. Ha befejezted a festést, ideje rendesen megtisztítani az ecseteid és hengereid! Először távolítsd el a lehető legtöbb festéket róluk!

  3. Ha vízbázisú festéket használtál, egyszerűen áztasd az ecsetet vagy a hengert meleg vízben körülbelül 2 órán át. Szárítsd meg egy tiszta törlőkendővel, és tárold száraz helyen a jövőbeni használathoz.

  4. Oldószer alapú festékeket használsz? Önts egy keveset az oldószer alapú tisztítóból (ez a helyi háztartási boltban kapható) egy kis üvegbe vagy edénybe, és nyomd neki az ecsetet az oldalaknak, hogy a tisztító eljusson a sörték aljához. Áztasd körülbelül 2 órán keresztül, szárítsd meg egy tiszta ronggyal, és tárold száraz helyen a jövőbeni használathoz!

  5. Ne önts oldószereket a lefolyóba! Miután befejezted az ecsetek tisztítását, tegyél egy fedelet az üvegre vagy az edényre, és hagyd úgy 24 óráig. Ha a festék lesüllyedt az aljára, a maradék oldószeres tisztítót beleboríthatod a palackba a jövőbeni használathoz. Hagyd, hogy a festék teljesen megszáradjon az üvegben, mielőtt kidobod a szeméttárolóba. Próbáld a lehető legkisebb üveget vagy edényt használni, hogy az oldószer felhasználását minimumon tartsd – a bolygó megköszöni!

 

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...