Egy szoba kinézetét olcsón meg lehet változtatni, ha a téglafalat vagy a kandallót lefestjük.
Hogyan fess ki belteri teglafeluletet

Tanuld meg, hogyan fess ki beltéri téglafelületet öt könnyű lépésben!

Egy szoba kinézetét olcsón meg lehet változtatni, ha a téglafalat lefestjük.

Ha kedveled a beltéri téglafaladat, de úgy érzed, a színe nem éppen megfelelő, varázsold át egy kis színes festékkel! Itt megtalálod, hogyan érhetsz el tökéletes eredményt!

  1. Fontos, hogy tiszta felületen kezdj dolgozni. Jól mosd le a téglafelületet szivaccsal vagy kemény sörtéjű kefével, és porszívózd le a laza habarcs maradványokat és a port! Nedves, szappanos ruhával töröld le a téglákat és hagyd 12 órán át száradni.

  2. Látsz valamilyen repedést a téglák vagy a cement illesztéseknél? Ha igen, használj töltőanyagot, és várd ki a csomagoláson található száradási időt!

  3. Ezután használj olyan alapozót, amely megfelelő téglafalra is! Közepes- vagy hosszúszőrű hengert használj (minél durvább a felület, annál hosszabbszőrű legyen). Az alapozót festőecsettel vidd fel azokba a résekbe is, amelyeket a henger nem ér el! Hagyd az alapozót megszáradni, mielőtt festeni kezdesz - ellenőrizd a száradási utasításokat, ha nem vagy biztos benne!

  4. A beltéri festéshez használj vizes alapú beltéri falfestéket, és úgy fesd le a téglafalat, mint bármely más falat festenél. Ugyanazzal a hengerrel, amit az alapozóhoz is használtál! Ha a festendő terület mellett más színű fal vagy a mennyezet van, akkor a széleket és a sarkokat ecsettel pontosan kell végighúzni, hogy profin nézzen ki.

  5. A festetlen téglafelület porózusabb, mint a normál gipszfal, ezért legalább kétszer le kell festeni, hogy egyenletes legyen a kivitelezés. Minden réteget teljesen hagyj megszáradni, mielőtt felviszed a következőt - azt javasoljuk, hogy négy rétegnél több ne legyen!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...