CF16 szavak és képek hero image
CF16 szavak és képek hero image

Szavak és Képek

A vizuális telítettség korában élünk, ahol minden pillanatot rögzítünk és megjelenítünk a közösségi médiában. Így a mennyiség uralkodik a minőséggel szemben, és a túlcsorduló mennyiség miatt a képek leértékelődnek.

CF16 szavak és képek section 1
CF16 szavak és képek section 1

A vizuális telítettség korában élünk, ahol minden pillanatot rögzítünk és megjelenítünk a közösségi médiában. Így a mennyiség uralkodik a minőséggel szemben, és a túlcsorduló mennyiség miatt a képek leértékelődnek. A régi mondás, miszerint "egy kép többet mond ezer szónál", mára szinte a visszájára fordult, hiszen a szavak - akár szóban, akár írásban - mai felgyorsult életünkben minden korábbinál jobban összetömörödnek. A közösségi médiában a szöveg lerövidül, és egyre inkább csupán képekkel kommunikálunk. (Amelyek photoshop segítségével természetesen manipulálhatók, ezért nem mindig bízunk meg bennük.) Következésképpen a szavaknak megújult erejük van, különösen a megfelelő kontextusban használva őket.

CF16 szavak és képek section 2
CF16 szavak és képek section 2

Kínában a tradicionális történetmesélés újra divatba jött - és a nyugati világban is megjelentek hasonló klubok és társaságok. A szavak divatja a feliratoknak a lakberendezés és a belsőépítészet területén való használatában is megmutatkozik, de ahelyett, hogy a szavak és a képek egymás ellentéteivé válnának, inkább kiegészítik egymást. A megfelelő színpalettán ezt a tintakék és a grafitszürke jelzi, az okostelefonok és közösségi oldalak szűrői által használt árnyalatokkal szemben.

A Szavak és Képek színpaletta színei:

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...