A babarózsaszíntől és a világoskéktől a citromsárgáig és a narancsig, a színszakértőink elmagyarázzák, hogyan lehet pasztellszínekkel stílusos arculatot létrehozni.
Szakertoi tanacs: diszítes pasztellszinekkel

Szakértői tanács: díszítés pasztellszínekkel

Szakértői ötletek és trükkök, hogyan kombináld össze a pasztellszíneket az otthonodban.

A pasztellszíneket geometriai alakzatokkal kombináld össze!

„A pasztellszíneket gyakran költőinek és romantikusnak tartják. De én szeretek eltérő hangulatot létrehozni úgy, hogy olyan geometriai alakzatokkal és hűvös anyagokkal kombinálom, mint a fémek és a műszál.”

-- Heleen van Gent, a Global Aesthetic Center igazgatója

Csoportosítsd azokat a pasztell színárnyalatokat, amelyek tónusban közel vannak egymáshoz!

„Szeretem a tónusban egymáshoz közel álló pasztellszíneket csoportosítani, mivel egymásra rétegezve gyönyörű, egységes hatás jön létre. A pasztell lágysága lehetővé teszi, hogy még a legkülönlegesebb mintákban is felhasználhassam anélkül, hogy veszítene harmóniájából.”

-- Willeke Jongejan, vezető globális színtervező

Használj pasztellszíneket semleges háttér létrehozásához!

„Rájöttem, hogy a pasztellszínnek nem kell a figyelem központjában lennie - a háttérben kitűnően beválik, hogy egy belső teret vagy elemet szembeötlővé tegyen. Szeretek pasztell színárnyalatot fluoreszkáló részlettel kombinálni, hogy sportos hatás jöjjön létre.”

-- Marieke Wielinga, globális színtervező

Használj pasztellszíneket kopott bútorok átalakítására!

„A pasztellszínek bármely évszakban kitűnőek - lágy almazöld tavasz, halvány vajsárga nyár, osztriga színű ősz és világos égszínkék tél. Az évszakok változását úgy fejezem ki, hogy valamilyen bútordarabot, mint a kredenc vagy egy vászon, pasztellszínűre festek.”

-- Marieke van der Bruggen, globális színtervező

A pasztellszíneket tompa, semleges színárnyalatokkal hozd egyensúlyba!

„Akárcsak kedvenc édességünk, az édeskés pasztellszínek is akkor a legjobbak, ha valamilyen földiesebb színnel vannak kiegyensúlyozva, mint az ezüstszürke vagy a sötétkék. Szeretem a kifinomult ízlést, tehát egyszerű formájú kiegészítőket és egy kis rezet használok.”

-- Louise Smith, vezető globális színtervező

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...