Professzionális festőt fogadtál fel? Ezek a tippek segítenek előkészíteni a lakást, így ők zökkenőmentesen nekikezdhetnek.
Lakas elokeszitese a festok szamara

Lakás előkészítése a festők számára

Festőt fogadtál fel? Készítsd elő otthonod a feladatra!

1.Vegyél le a falakról minden fényképet, tükröt és dísztárgyat, és tárold valahol biztonságban!

2.Helyezd át a bútorokat! Ha van tárolód vagy garázsod, ürítsd ki a szobát teljesen! Ha ez nem lehetséges, akkor csak told a bútorokat a szoba közepére. A festőnek hoznia kell védőfóliát a munkához, de érdemes ellenőrizni, mielőtt megérkeznek.

3.Érdemes eltávolítani a függönyöket és rolettákat, hogy megvédd őket a kifröccsenő festéktől! Így akár a festés ideje alatt a függönyöket is kimoshatod és a rolókat is letakaríthatod, hogy tisztán kerüljenek vissza a friss falak mellé.

4.Ha a falakat saját magad készíted elő, fejezd be egy nappal előbb, így a festő azonnal kezdhet, és nem kell a száradásra várnia!

5.Menj végig a porszívóval a szőnyeg és a szegélyléc között, hogy ott se maradjon por. Biztosan nem szeretnéd, hogy egy szellőztetésénél a szél ráfújja a port a frissen festett falakra, mielőtt azok megszáradtak volna.

6.Nyilvánvalónak hangozhat, de győződj meg arról, hogy van elég festéked! Semmi sem kellemetlenebb, mint amikor a munka felénél kell festékboltba rohanni.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...