Szereted a konyhád, de unod a szekrényeket? Tanuld meg, hogyan festheted át a szekrényeket, hogy friss, új megjelenést adj nekik.
konyhaszekrenyek festese

Konyhaszekrények festése

Adj a konyhaszekrényeknek friss, új megjelenést egyszerűen egy ecsetvonásnyi festékkel!

1.Először távolítsd el az összes gombot és fogantyút, valamint a szekrények és fiókok tartalmát! Használj fedőszalagot a zsanérok és az üveg védelmére, és helyezz el takarófóliát a szekrény alá és köré, hogy védd a padlót is!

2.Mosd le a szekrényeket cukorszappannal vagy mosószeres szivaccsal! Ez eltávolítja a zsírt, és sima felületet hoz létre. A szappanmaradványt nedves törlőkendővel távolítsd el!

3.Amikor a szekrények megszáradtak, csiszold meg finom csiszolópapírral (melamin vagy magas fényű felületek esetén ezt a lépést kihagyhatod). A repedéseket és más felületi hibákat javítsd ki jó minőségű, készre kevert töltőanyaggal, és ismét csiszold meg!

4.Vigyél fel fa- vagy melamin alapozót a felülettől függően. Az ajtókon esetleg használhatsz kisméretű hengert a sima kidolgozáshoz.

5.Vigyél fel két réteget a választott színből. Miután az első bevonat teljesen megszáradt, csiszold meg finom csiszolópapírral a sima, professzionális kidolgozás biztosításához. Ne felejtsd el nedves törlőkendővel letörölni az esetleges port!

6.Amikor a második bevonat teljesen megszáradt, óvatosan távolítsd el a fedőszalagot, tedd vissza a gombokat és fogantyúkat, és máris megcsodálhatod a gyönyörű, új szekrényedet!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...