Dekorálási ötleteket és új színeket keresel? A hangulattábla segítségével könnyen összegyűjtheted és másokkal is megoszthatod ötleteidet. Olvasd el útmutatónkat, és láss hozzá!
Megmutatjuk hogyan keszits hangulattablat

Készíts magadnak hangulattáblát öt egyszerű lépésben!

A hangulattábla segítségével összegyűjtheted és másokkal is megoszthatod ötleteidet.

Lehet, hogy már el is képzelted a színpalettát, vagy az is lehet, hogy üres lappal indítasz, egy hangulattábla azonban mindenképpen egyszerűbbé teszi a kreatív ötletelést.

1) Először is gondold át, milyen táblát szeretnél: hagyományos vagy digitális formátumot? Hogy ha a kézzelfoghatóbb megoldásokat kedveled, szükséged lesz egy üres kártyalapra (legalább A3-as méretű, ha lehet), valamint egy kis papírragasztóra vagy egy parafatáblára és néhány rajzszögre. Ha inkább digitális hangulattáblát szeretnél, próbáld ki a Pinterest weboldalt (pinterest.com). Az itt található könyvjelző eszközzel összegyűjtheted, egységbe rendezheted, majd tárolhatod a képeket és ötleteidet online.

2) Ha nem is tudod, hogy kezdj hozzá, válassz ki egy olyan dolgot, ami biztosan tetszik! Lehet az egy bútordarab, egy színskála vagy akár egy ruhadarab is. Helyezd el a tábla közepére!

3) Most pedig építsd fel az összképet! Lapozz át néhány folyóiratot, és használj online forrásokat: blogokat, vagy a Pinterest oldalt olyan képek összegyűjtéséhez, amelyek beindítják a fantáziádat! Segíthet, ha helyi üzletekből szövet-, festék- és tapétamintákat gyűjtesz!

4) Engedd szabadon a fantáziádat! Addig rendezd a képeket és a mintákat a táblán, amíg meg nem találod az igazi kombinációt! Hogyan illeszkednek a központi képhez? Mely színek mutatnak jól együtt? Ha a papírtáblával dolgozol, mindent csak a legvégén rögzíts – így bármikor meggondolhatod magad.

5) Ha elkészült az a tábla, amellyel teljesen elégedett vagy, készíts róla képet (vagy nyomtasd ki, ha online dolgoztál), és vidd magaddal, ha festéket és bútort akarsz vásárolni! Így mindig nálad lesz egy kép, amely segít megvalósítani álmaid otthonát.

A hangulattáblák kiváló lehetőséget nyújtanak a kísérletezéshez, hagyatkozz hát ösztöneidre, mindenekelőtt pedig érezd jól magad!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...