Hozz letre csikos figyelemfelkelto falat!M
Hozz letre csikos figyelemfelkelto falat!

Hozz létre érdekes, csíkos figyelemfelkeltő falat!

Az érdekes, összemosott csíkos hatás elérése érdekében rétegesen vidd fel a pompás színeket!

Ennek a merész hatásnak a létrehozásához szükséged lesz:

• magad választotta alapszínre (semleges színárnyalatot ajánlunk)

• a magad választotta színekre a csíkos hatáshoz

• közepes méretű ecsetre

• némi zsinórra

• krétára.

1. Készíts egy alapot!

A kiválasztott alapszínt két rétegben vidd fel! Ez a munkához kitűnő hátteret fog nyújtani.

2. Vázold fel a tervedet!

A tervezett design két szélét krétával jelöld ki a falon - ahol szeretnéd, hogy a csíkok elkezdődjenek és a másik oldalon, ahol szeretnéd, hogy véget érjenek. A terved akkora lehet, amekkorát szeretnél - mi az ágy szélességét vettük alapul.

Krétával jelöld meg ezt a két vízszintes pontot a falon (javasoljuk, hogy valamelyik kiválasztott festékszínt használd - így könnyű lesz a festékkel elfedni).

3. Készítsd elő a zsinórt!

Na, itt egy okos trükk. Miután a két vízszintes pontot megjelölted, a zsinórt húzd ki a falon a két pont között, majd a krétát húzd végig rajta, és a zsinór két végét ragaszd a falon megjelölt pontokra.

4. Készíts egy segédvonalat!

Pengesd meg egy kicsit a zsinórt - meglátod, hogy a kréta nyomot hagy a falon. Ez az a segédvonal, amelyet követni fogsz és ez fogja egy kicsit megkönnyíteni a festést.

5. Jelöld ki a tervedet!

Ismételd meg a 2-4. lépéseket úgy, hogy a falon 50 cm-es távolságban a krétával vonalakat húzol addig, ameddig a tervezett méretet el nem éred.

6. Láss hozzá a festéshez!

Most már készen állsz a festés megkezdésére. Kevés festéket vigyél fel az ecsetre, és hosszú, lendületes ecsetvonásokkal kövesd a krétajelzést. Nem kell erős nyomást gyakorolni, a cél a szép, könnyed hatás.

7. Készítsd el a tervedet!

Annyi színnel dolgozhatsz, amennyivel akarsz, de használj különböző méretű ecseteket a különböző szélességű csíkok létrehozásához! Csak az a lényeg, hogy a vonalak vízszintesek maradjanak.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...