Fehér festéket választanál? Kövesd praktikus útmutatónkat a helység megvilágításától és méretétől függő megfelelő fehér szín kiválasztásához!
A tokeletes feher festek kivalasztasa

Hogyan tudod kiválasztani a tökéletes fehér festéket?

Útmutató a megfelelő fehér színárnyalat kiválasztásához otthonodba.

A szobádban milyen a természetes fény?

Északra néző szobákban a természetes fény általában gyenge és hideg, így ezt meleg fehér színnel kell egyensúlyoznod.

Ellenben a délre néző szobákat rendszerint sok napsütés éri, így egy hideg fehér színárnyalattal kiegyensúlyozható ez a ragyogás.

Döntésedhez használd ezt az útmutatót:

A nappaliban

Jó természetes nappali fény: ha élénk hangulatra vágysz, válassz egy hideg fehér színt egy csipetnyi narancs vagy arany árnyalattal. Ha pihentető légkört szeretnél teremteni, akkor a fehérhez adj egy kevés nyugodt zöldet, mint a zsályaszín.

Kevés természetes nappali fény: a hideg fényt kompenzálja a meleg árnyalatú sárga és arany szín. Ha hangulatos és barátságos nappalit szeretnél, próbálj mézszínt vagy kankalint használni.

A hálószobában

Jó természetes fény: a nyugodt zöldek és kékek kitűnően elősegítik a jó éjszakai alvást. Ha ez az elsődleges célod, válassz fehéret egy csipetnyi kékeszölddel vagy mohazölddel. Ha viszont reggel frissen akarsz az ágyból kikelni, akkor válassz olyan fehéret, amelyben van egy árnyalatnyi aranyszín, mint a világos karamell.

Kevés természetes fény: a meleg mályva és a lila is csodálatosan pihentető színek. Ha nyugodt hálószobára vágysz, válassz lila-fehér vagy áfonya-fehér árnyalatot. Ha viszont egész nap meleg, napos atmoszférát szeretnél, akkor tejszín és barack tónusú fehér színt válassz.

A fürdőszobában

Jó természetes fény: ahhoz, hogy a legtöbbet ki tudj hozni egy kis térből, válassz olyan hideg fehéret, mint a gyöngyházfehér vagy a mandula. Diszkrét, modern arculathoz pedig válassz fehéret egy csipetnyi zölddel vagy kékkel, mint a kékesfehér.

Kevés természetes fény: ha azt szeretnéd, hogy a szobád nagyobbnak tűnjön, olyan fehéret válassz, amely a meleg kék árnyalathoz közelít, esetleg egy csipetnyi lilával.

A konyhában

Jó természetes fény: ha a forgalmas családi konyhában nyugodt hangulatot szeretnél létrehozni, legjobb, ha egy csipetnyi pasztellszínű zöld vagy kék árnyalatú fehéret használsz. Ha viszont a stresszes szakácsot szeretnéd megnyugtatni, akkor a fehérhez adj egy kevés oliva zöldet.

Kevés természetes fény: a levendula és mályva modern, ugyanakkor pihentető. Ha modern, nyugodt arculatra vágysz, adj egy kis ametiszt lilát a fehérhez.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...