Ha aggódsz amiatt, hogy a fekete és a fehér túl harsány lesz új otthonodban, miért nem próbálod meg egy hasonló, változatosabb színpárosítással lágyítani a hatást?
Teremts stilusos osszeallitast!

Hogyan teremts monokróm hatást?

Öt kreatív mód arra, hogy monokróm hatást kelts, de ne csak feketével és fehérrel.

„Tetszik az ötlet, hogy monokrómot használjak az új otthonomban, de szeretném egy kicsit színesebbé tenni. Hogyan érhetek el hasonló hatást a fekete és a fehér használata nélkül?”

A fekete és a fehér ütős kombináció, és úgy tűnik, soha nem megy ki a divatból. Ez a friss, tiszta paletta szinte bármely otthonban karakteres, elegáns légkört teremt.

De ha félsz, hogy a fehér-fekete túl erős lesz, miért nem próbálod meg egy hasonló, változatosabb színpárosítással lágyítani?

Most eláruljuk, hogyan érhetsz el monokróm hatást finomabb árnyalatokkal, lágyítva a drámai vonást a karakteresség elvesztése nélkül.

Ha a fekete-fehér összeállítást csak egy árnyalattal lágyítod, máris kellemesebb lesz, miközben a grafikus hatás is megmarad
Valassz egy lagyabb monokrom osszeallitast!

1) Szénszürke és lágy fehér

A fekete-fehér valahogy túl végletes, ezért ha csak egy árnyalatnyit is lágyítunk rajta, sokkal kellemesebbé válik anélkül, hogy elveszne a grafikus hatás. Párosítsd élénk kiegészítőkkel a kellemes kontraszt és a tekintet pihentetése érdekében!

Melyik festéket ajánljuk? Kísérletezz a Sarki éjszaka és a Távoli vitorla árnyalattal!

Helyettesítsd elegáns tengerészkékkel a feketét − ez mélységet ad az összeállításnak anélkül, hogy túl erős lenne
Helyettesits melykek arnyalatokkal!

2) Tengerészkék és lágy kékesszürke

A kék és a fehér klasszikus, kipróbált színkombináció, de ha a fehéret lágy kékesszürkére cseréled, az kifinomulttá teszi a színösszeállítást. Helyettesítsd elegáns tengerészkékkel a feketét – ez mélységet ad az összeállításnak anélkül, hogy túl erős lenne.

Ahol csak lehet, fényesítsd ki a fafelületeket: így fognak csak igazán kiemelkedni a sötétkék háttér előtt!

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a Csiszolt zafír, a Nappali fény és a Könnyű fátyol árnyalatot!

A szürke mostanában egyre népszerűbb fürdőszobaszín. Akár halvány galambszürkét választasz, akár mély palaszürkét, azonnal kifinomult hangulatot kapsz!
Stilusos, szurke furdoszoba

3) Sötétszürke szürkével kombinálva

A halványszürke manapság egyre divatosabb a fehér és a krémszín sokoldalú alternatívájaként. Az erősségi skála másik végén található sötétszürke elegáns választás, és nyugodt hangulatot teremt új otthonodban, ha világosabb árnyalattal párosítod. És mivel a szürke nem vonzza a tekintetet, kiváló háttér karakteres bútorokhoz.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a Hosszú alkony és a Pirított szezám árnyalatot!

A zöldet általában nyugodt színnek mondják, ezért jó választás az olyan helyekre, ahol nyugalmat szeretnél.
Merits ihletet a termeszet zoldjeibol!

4) Sötétzöld és pasztellzöld

A mély, visszafogott zöldek finom pasztellárnyalatokkal párosítva a frissesség érzetét keltik, és kiválóan felidézik a lakásban a természetet. A zöldet általában nyugodt színnek mondják, ezért jó választás az olyan helyekre, ahol nyugalmat szeretnél.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 97GY 07/135, a 61YY 89/040 és a 10GG 29/179 árnyalatot!

A meleg szürkésbarna élénk fehérrel párosítva biztos tipp a sikkes otthonhoz
Erj el luxushatast meleg, semleges szinekkel!

5) A szürkésbarna és a fehér

A meleg szürkésbarna élénk fehérrel párosítva biztos tipp a sikkes otthonhoz, főleg, ha félsz a merészebb színek használatától. Hangsúlyozd a nyugodtabb hangulatot tapintásra invitáló anyagból készült, semleges kiegészítőkkel, hogy érdekesebbé tedd az összeállítást!

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a Bódító kardamon vagy a Gyantás bor árnyalatot!

Top tipp

Tedd érdekesebbé a sötétebb összeállítást tükrökkel, amelyek visszaverik a fényt, és játékos perspektívákat eredményeznek.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...