Ha melegségre vágysz, ne félj a világos terrakotta vagy narancs használatától − egy napsütötte árnyalat világosabbá és melegebbé teheti a sötét, komor teret.
Legy meresz es fesd narancssargara a nappalit

Hogyan tegyek világosabbá egy sötét helyet?

Világosíts a színek erejével!

„Imádom az új otthonomat, de az egyik szoba egy kicsit komor. Hogyan tehetném világosabbá?”

A kis ablakok, az alacsony mennyezet, a szabálytalan szögek mind közrejátszhatnak abban, hogy egy szoba sötétebbnek tűnjön, mint szeretnéd. De a megfelelő színek kiválasztásával azonnal világosabbá teheted a szobát!

Henriette von Stockhausen, a VSP Interiors lakberendezője elárulja, hogyan tudod színekkel még a legsötétebb tereket is kivilágosítani.

A hűvösebb színek segítenek optikailag távolítani a falakat, ami tágasabbá és világosabbá teszi a szobát. Válaszd a szürke, a kék és a zöld halványabb árnyalatait a legvilágosabb hatás érdekében!
Pihentetoen zold ebedlo

1) Fő a hidegvér!

A hűvösebb színek segítenek optikailag távolítani a falakat, ami tágasabbá és világosabbá teszi a szobát. Válaszd a szürke, a kék és a zöld halványabb árnyalatait a legvilágosabb hatás érdekében!

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 69BG 77/076 vagy az 72 BG 75/023 árnyalatot!

egy napsütötte árnyalat világosabbá és melegebbé teheti a sötét, komor teret: ne félj a világos terrakotta vagy sárga színektől!
Hasznalj napsutotte szineket!

2) Csempéssz be egy kis napfényt!

Ha melegségre vágysz, ne félj a világos terrakotta vagy narancs használatától − egy napsütötte árnyalat világosabbá és melegebbé teheti a sötét, komor teret. Csak legyél óvatos, hogy ne zsúfold tele a szobát barna bútorokkal és ne tedd a színösszeállítást nyomasztóvá!

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 45YY 71/426 vagy az 60YY 83/156 árnyalatot!

Kerülj minden sötét színt a plafonon − a fehér mindig biztonságos választás, de választhatsz halvány tónusokat is
Fesd a feluleteket halvany tonusura!

3) Fesd a plafont halvány színűre!

A cél, hogy a szoba nagyobbnak és világosabbnak látsszon, tehát kerüld a sötét színeket a plafonon! A fehér mindig biztonságos választás, de választhatsz más halvány tónusokat is, a zöldektől az aranyakig.

Melyik festéket ajánljuk? Válaszd a Dulux 30GY 88/014 vagy az 53YY 87/070 árnyalatot!

A magasfényű festékek remekül visszaverik a fényt − a pasztellrózsaszínek különösen jól működnek
Hasznalj fenyes feluleteket a feny visszaveresehez!

4) Tükrözd vissza azt a fényt, ami bejut a szobába!

A sötét szobák esetében abból a kevés fényből kell kihozni a legtöbbet, ami jutott. A magasfényű festékek remekül visszaverik a fényt, tágasabbá téve a teret − a pasztellrózsaszínek különösen jól működnek.

Melyik festéket ajánljuk? Válaszd a 20YY 83/075 vagy az 24YR 72/146 árnyalatát!

A párkányokat, szegélyléceket és minden bordűrt fess át világos, fényvisszaverő színekkel, amelyek esetleg finom kontrasztot alkotnak a falak színével.
Teremts kontrasztot a festek hasznalataval!

5) Ne feledkezz meg a részletekről!

A párkányokat, szegélyléceket és minden bordűrt fess át világos, fényvisszaverő színekkel, amelyek esetleg finom kontrasztot alkotnak a falak színével. Ez valamennyire strukturálja a teret, de anélkül, hogy csökkentené annak világosságát.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 66YY 85/231 vagy az 50BB 63/094 árnyalatot!

Top tipp

Csempéssz fényt a makacsul sötét sarkokba világos színű vagy tükröződő felületű bútorok és jól elhelyezett lámpák kombinációjával!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...