Befejezted a festést? Kövesd szakértői tippjeinket és trükkjeinket, hogy a takarítás gyerekjáték legyen!
Hogyan takaritsunk fel festes utan?

Hogyan takarítsunk fel festés után?

Könnyű és gyors takarítás ezekkel a szakértői tippekkel.

1. lépés: helyszíni ellenőrzés

Először is ellenőrizd, hogy nincs-e festék a zoknidon vagy a cipőd talpán - ezzel megelőzheted, hogy a festékkel összekoszold a lakást.

2. lépés: festőeszközök tisztítása

Alaposan tisztítsd meg a festőeszközöket, hogy legközelebb is használni tudd őket. Festőeszköz bármely - a festéskor használt - eszköz, tehát a szegélyvágó, a kaparó és a festéktálca is.

Meleg, szappanos vizet használj a vízalapú festékhez, az oldószer bázisú festékhez pedig oldószer bázisú tisztítót. Töröld szárazra őket a rozsdásodás elkerülése érdekében.

3. lépés: festőecsetek tisztítása

Ugyanígy tisztítsd meg az ecseteket és a hengereket, mielőtt rájuk szárad a festék. Ha vízalapú festéket használtál, az ecseteket és hengereket hideg, folyó vízben, majd kevés mosószert tartalmazó meleg vízben mosd meg, majd újra hideg vízben.

Oldószer bázisú festék esetében az ecseteket oldószer bázisú tisztítószerrel tisztítsd meg, majd mosd meg őket kevés mosószert tartalmazó meleg vízben.

4. lépés: festőecsetek tárolása

Olyan nedvszívó anyagba csomagold az ecseteket, mint a konyhai törlő, és zárd le ragasztószalaggal. Ez biztosítja, hogy száradáskor az ecsetek visszanyerik eredeti formájukat. Tárold sík felületen, hogy a sörték egyenesek maradjanak.

5. lépés: töröld ki a festékesdobozt

A festékes doboz külső szélét és a belső karimáját töröld meg, mielőtt erőteljesen visszanyomod rá a tetejét. Ezzel elkerülöd a további festékcseppek szétszóródását, és a jövőben könnyebben ki tudod nyitni a festékes dobozt.

6. lépés: festékcseppek tisztítása

Festékcseppek vannak a csatlakozókon és az üvegen? Ezek könnyen eltávolíthatók. Csak várd meg, amíg megszárad a festék, majd nedves ruhával töröld le a felületet vagy tompa késsel gyengéden kapard le a festékmaradványt.

7. lépés: rázd ki a takarófóliákat

Végül hajtsd a közepük felé össze a takarófólia széleit, hogy a festék ne csepegjen vagy ömöljön a környező felületekre. Vidd ki és tárolás előtt rázd ki őket.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...