A Dulux megjelenítő alkalmazás segítségével virtuális látványtervet készíthetsz a szobádról, így könnyen megoszthatod az ötleteidet a festővel.
Valassz szint a megjelenito alkalmazas segitsegevel

Hogyan tárgyalj a festővel?

Új otthonodat varázsold olyanná, amilyenné szeretnéd! Íme, néhány ötlet, amely segít kihozni a festődből a legjobbat!

„Festővel fogom kifestetni az otthonomat. Hogyan érjem el, hogy pontosan olyanra sikerüljön, amilyenre szeretném?”

Amikor mást bízol meg a házad kifestésével, a kommunikáció kulcsfontosságú.

Ha azt akarod, hogy a festő az új házadat álmaid otthonává varázsolja, pontosan el kell magyaráznod, hogy mit szeretnél, különben felesleges köröket fogtok tenni a munka során.

Íme, egy praktikus útmutató arról, hogy hogyan találd meg a megfelelő festőt, és mit beszélj meg vele:

Ha teszik, ahogyan egy barátod házát kifestették, próbáld meg elkérni a festő telefonszámát! De bárhogyan is találsz festőt, mindenképpen nézd meg a munkáját, mielőtt alkalmaznád!
Kerj meg egy baratot, hogy javasoljon festot

1) Kérj javaslatokat!

Mielőtt bármilyen festővel beszélnél, kérj meg olyan ismerősöket, akikben megbízol, hogy ajánljanak valakit!

Ha teszik, ahogyan egy barátod házát kifestették, próbáld meg elkérni a festő telefonszámát!

De bárhogyan is találsz festőt, mindenképpen nézd meg a munkáját, mielőtt alkalmaznád!

2) Találkozz személyesen a festővel!

Minél jobb a kapcsolat közted és a festő között, annál valószínűbb, hogy megérti és valóra váltja majd az elképzelésedet.

Beszéljetek meg egy alkalmas időpontot, amikor a festő el tud menni az otthonodba, és magyarázd el, hogy pontosan mit szeretnél. Térj ki minden részletre a beszélgetés közben.

Minél jobb a kapcsolat közted és a festő között, annál valószínűbb, hogy megérti és valóra váltja majd az elképzelésedet.
Korultekintoen valassz szint

3) Mutasd meg, mit szeretnél!

A magyarázat fontos, de ha meg is mutatod a festőnek, hogy mit hogyan szeretnél kifesteni, azzal tehetsz a legtöbbet azért, hogy minden pont úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd!

Ebben a szakaszban érdemes abban is megegyezni, hogy meddig tart majd a munka, és milyen órákban fog a festő az otthonodban dolgozni. Jelöljetek ki egy kezdési és egy befejezési dátumot, és tisztázzátok, hogy pontosan mely napokon fog dolgozni, illetve hogy a hétvége munkanapnak számít-e vagy sem.

4) Számold ki, hogy mennyi festékre lesz szükséged!

Mindig érdemes kiszámolni, hogy mennyi festékre lesz szükséged, mielőtt árajánlatot kérsz a festőtől. Ez a legjobb módja annak, hogy megnyugtasd magad afelől, hogy reális árat fizetsz a munkáért.

Az online Dulux festékkalkulátor másodpercek alatt segít ezt kiszámolni! Ha megtaláltad a választott festéket a Dulux weboldalán, egyszerűen csak írd be a szoba méreteit az ajtók és az ablakok számával együtt, és a kalkulátor kiszámolja helyetted!

Elképzelhető, hogy nem leszel mindig a közelben, amikor a festő dolgozik, úgyhogy készíts neki egy részletes listát az összes elvégzendő feladatról, amit ellenőrizhet a munka során.
Keszits listat, es ellenorizd

5) Készíts listát, és kétszer is ellenőrizd!

Elképzelhető, hogy nem leszel mindig a közelben, amikor a festő dolgozik, úgyhogy készíts neki egy részletes listát az összes elvégzendő feladatról, amit ellenőrizhet a munka során.

Mindenképpen olvasd el a listát, miután megírtad, és győződj meg arról, hogy minden jól van rajta − csak egy elírás, és véletlenül a fürdőszobádat festik ki a hálószoba helyett!

A festő feladatlistájában sorold fel a használandó festékeket is, hogy szükség esetén mindig utána tudjon nézni!
Fogalmazz pontosan, amikor a festekrol van szo

6) Fogalmazz pontosan, amikor a festékről van szó!

A félreértések elkerülése érdekében a festőnek mindig mondd meg a használni kívánt festék színének pontos nevét vagy színkódját.

A festő feladatlistájában sorold fel a használandó festékeket is, hogy szükség esetén mindig utána tudjon nézni!

7) Válaszd a megfelelő festéktípust és a megfelelő fényezést!

A festék fénye hatalmas különbséget jelenthet abban, hogy hogyan néznek majd ki a kifestett falak vagy a lefestett bútorok. Győződj meg arról, hogy a festő pontosan tudja, milyen fényű festéket szeretnél használni az egyes felületeken, és ezt is írd fel a feladatlistára!

Tartsd szem előtt, hogy egyes helyiségekben különleges festékre lehet szükséged: a fürdőszobában és konyhában például penészálló, jobban mosható festékre. Dulux Konyha és Fürdőszoba

8) Mielőtt a festő elmenne, ellenőrizd a munkát!

Ha a munka elkészült, alaposan nézd meg az eredményt, még mielőtt a festő elmenne! Teljesen elégedett vagy a végeredménnyel? Van még bárhol olyan hely, ami nem tökéletes? Ha igen, szólj a festőnek, még mielőtt elpakolná az ecseteit!

Top tipp

Ha vázlatot készítesz a kifestendő szobáról, az sokat segíthet a hibák elkerülésében. Ehhez nem kell művésznek lenned − csak rajzold le a legfontosabb elemeket (falak, ajtók és ablakok), és jelöld nyilakkal, hogy milyen színű és fényű festéket szeretnél használni rajtuk.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...