Befejezted a festést és még maradt festéked? Ezek a környezetbarát tippek segítenek jó helyet találni a maradék festéknek
Hozhogyan lehet kihozni a legtobbet a maradek festekbol

Hogyan hozható ki a legtöbb a maradék festékből?

Tudd meg, hogyan hasznosíthatod legjobban a megmaradt festéket – környezetbarát módon!

  • Mielőtt elkezdesz festeni, számítsd ki, mennyi festékre van ténylegesen szükséged a projekt befejezéséhez. Kevesebb festék használata nem csak pénzt segít megtakarítani, hanem te is szerepet fogsz játszani a bolygó megvédésében.

  • Ha a végén maradék festéked van, fel tudod azt újból használni? A maradék festék tárolása könnyű, amennyiben a dobozokat a közvetlen napfénytől távol és fagymentes környezetben tartod. Ha csak kis mennyiségű maradékod van, öntsd a maradék festéket régi lekvárosüvegekbe, és tárold biztonságos, száraz helyen.

    Tipp:Maradék fehérek? Keverd össze azokat, és a következő alkalommal, amikor díszítesz, használd alaprétegként.

  • Tudja valaki más használni? Átadhatod a szomszédoknak vagy barátoknak, vagy talán egy helyi színjátszó csoport, közösségi központ vagy iskola használhatja.

  • Fontos emlékezni arra, hogy a festéket nem öntheted a lefolyóba vagy a csatornába, és nem helyezheted el a normál hulladékkal együtt. A felelős hulladék elhelyezés érdekében hívd fel a helyi önkormányzatot, és kérj segítséget. Ők elirányítanak egy speciális szemétlerakó létesítményhez anélkül, hogy ártanál a környezetnek.

 

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...