Készíts figyelemfelkeltő ombre falat két szín összemosásával. Lágy, kifinomult hatást érhetsz el, amely bármilyen szoba középpontja lesz.
Hogyan fess ombre stilusu falat

Hogyan fess ombre stílusú falat

Moss össze két színt a stílusos, kifinomult hatásért.

A figyelemfelkeltő ombre festés nagyszerűen használható a hangsúlyos fel dekorálására. A legjobb eredmények érdekében azt javasoljuk, hogy olyan színeket használj, amelyek tónusa nem áll nagyon messze egymástól. Itt a meleg réz narancsot és a világos agyagszínt párosítottuk.

  1. Ha már kiválasztottad a hangsúlyosnak szánt falat, húzd el a bútorokat a faltól, és akaszd le a képeket vagy tükröket.

  2. Egy mérőszalag és ceruza vagy kréta segítségével húzz vonalat a fal azon részén, ahol összemosod a színeket. Nincs szükség tökéletesen egyenes vonalra – csak arra szolgál, hogy lásd, hol kezdj el festeni és hol hagyd abba.

  3. Egy széles emulziós festékhez használható ecset vagy henger segítségével vidd fel az első színt. A hagyományos módszer szerint a szoba felső részét kell a világosabb színűre festeni. Ez magasítja a mennyezetet és teljesen megváltoztatja a szoba kinézetét. Azt javasoljuk, hogy először a világos színnel fess, hogy csöpögés esetén könnyen el tudd tüntetni a foltokat az alsó rész festése során.

  4. A festést a fal tetején kezd és onnan haladj lefelé, és hagyd abba a festést nagyjából azon a ponton, ahol a két színnek találkoznia kell.

  5. Ezután vidd fel a második színt. Ezúttal a fal alján kezdd és onnan haladj felfelé.

  6. Ha eljutsz addig a pontig, ahol szeretnéd összemosni a színeket, felfelé irányuló cikcakkos, átlós ecsetvonásokkal mosd össze a második színt az elsővel és fordítva.

  7. Nyugodtan kísérletezz – ez a stílus lehet merész vagy teljesen kifinomult. Ha finomabb átmenetet szeretnél, ismételd meg néhányszor a 4. lépést.

  8. Ha a festék megszáradt, told vissza a bútorokat a helyükre. A fal még hangsúlyosabbá tételéhez helyezz el egy-két új kiegészítőt, például egy képet.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...