A lépcsőfeljáró réginek tűnik? Most eláruljuk, hogyan újíthatod fel a lépcsőt és a korlátot a festéshez adott egyszerű útmutató segítségével.
Hogyan fessunk lepcsot es korlatot

Hogyan fessünk lépcsőt és korlátot

Állítsd vissza a lépcső régi fényét egy új festékréteggel!

1) Biztosíts elegendő helyet a munkálatokhoz: tisztítsd meg a lépcső melletti területet és tekerd fel a szőnyegeket! Takard le egy újságpapírral vagy fóliával azokat a felületeket, amelyeket szeretnél megóvni a festéktől, és rögzítsd ragasztószalaggal is, ha kell!

2) Kilátszik egy-egy szög vagy rögzítőszegecs? Ha igen, egy kalapács segítségével kalapáld vissza azokat 2-3 mm mélyre a fa felülete alá, majd fa hézagkitöltő segítségével javítsd ki, így szép sima munkafelületet kapsz.

  1. Ha lakkrétegre fogsz festeni, óvatosan csiszold át az összes fafelületet finomszemcsés csiszolópapírral, hogy durva felületet kapj! Így az új réteg könnyebben megtapad. (Ha a régi festékréteg rossz állapotban van, csiszolópapír helyett egy festékeltávolító anyag segítségével távolítsd el a régi festékréteget.)

4) Porszívózd végig a lépcsőt és a korlátokat, majd egy nedves törlőkendő segítségével minden port és piszkot távolíts el, végül töröld szárazra!

5) Itt az alapozó réteg ideje! Egy jó alapozó biztosítja, hogy a festék jobban tapadjon a felülethez, és növeli a festék tartósságát is. Használj kimondottan fához való alapozó festéket a festetlen fafelületre és hézagkitöltővel javított felületekre!

6) Amikor az alapozó már teljesen megszáradt, kezdhetjük a festést. Kezdd a lépcső tetején és haladj fentről lefelé! Figyelj arra, hogy az ecsettel a fa rostjai közé is bedolgozd a festéket! A második réteg felvitele előtt várj 6-8 órát!

7) Ha más színnel szeretnéd festeni a lépcsőt és korlátokat, minden részt külön fess le, és hagyj elegendő időt a száradásra, mielőtt továbbhaladsz! Használj speciális szalagot az eltérő színre festett felületek szélén, hogy szép határvonalat kapj a két szín között!

8) Ha minden festék megszáradt, jöhetnek vissza a szőnyegek – a lépcső maradhat futószőnyeg nélkül is, így még jobban kiemeli a fa klasszikus szépségét és munkád eredményét.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...