Kövesd ezt a részletes útmutatót, hogyan fess egy kört, és fedezd fel, hogy ez miért tökéletes valamilyen kiegészítő kihangsúlyozásához!
Fess egy hangsulyos kort!

Hogyan fessünk egy hangsúlyos kört a kiegészítőinkhez?

Készíts egyedi keretet egy kiegészítőnek nyolc lépésben!

1. Ellenőrizd a falakat!

A hangsúlyos kör minden hibára felhívja a figyelmet, ezért kezdés előtt ellenőrizd, hogy a fal mentes minden repedéstől, rögtől és dudortól. Ha találsz ilyet, azt töltőanyaggal (glett) simítsd ki és engedd megszáradni.

2. Készítsd elő a falat!

Ha már jó ideje nem festetted azt a falat, ahová a kört szeretnéd, győződj meg arról, hogy a fal piszoktól és zsírtól mentes, főleg a konyhában. Használj trisót vagy gyenge mosószeres oldatot a piszkos felszín megtisztításához.

3. Készítsd össze a szükséges dolgokat!

A következő lépéshez szükséged lesz madzagra, mérőszalagra, takarószalagra vagy gombostűre, ceruzára és ollóra.

4. Mérd ki a kört!

Döntsd el mekkora kört szeretnél - gondold el, hogyan fog kinézni a kiegészítőd háttereként. Számold ki a kör sugarát (a távolság a kör középpontjától a kör kerületéig). Vágj le a madzagból a kör sugarának megfelelő hosszú részt, majd készíts egy hurkot az egyik végére. Győződj meg, hogy elég madzagod marad a hurokra, ellenkező esetben a kör a vártnál kisebb lesz. Ezután ragaszd fel vagy tűzd fel a madzag másik végét a kör középpontjába.

5. Rajzold meg a kört!

Itt az ügyes megoldás. Tedd a ceruzát a hurokba, húzd feszesre a madzagot, és a kezedet a lehető legstabilabban tartva rajzolj egy kört a középpont körül! Ne aggódj, ha elrontottad, hiszen kiradírozhatod és újra kezdheted!

6. Fesd fel a kör kerületét!

A kiválasztott, hangsúlyt adó színnel és egy kis festőecsettel fesd ki a körvonalat belül, vigyázva, hogy ne érj a ceruzavonalon túlra! Ha véletlenül a vonalon kívülre is került festék, nedves ruhával távolítsd el ezeket a csíkokat vagy cseppeket addig, amíg a festék nedves - minél hamarabb, annál jobb.

7. Fesd meg a kört!

Fesd meg a kör belsejét körkörös festő mozdulatokkal, követve a kör formáját! Ha nagy a kör, akkor használhatsz festőhengert is.

8. Fess egy második festékréteget!

Ellenőrizd a festékdobozon a száradási időt, majd amikor megszáradt az első festékréteg, ugyanazzal a technikával fesd le a felületet másodszor is! Ha sötét színt használsz, fesd le harmadszor is, majd lépj hátra és csodáld meg a műved!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...