Szeretnéd lefesteni az ablakkereteket? Olvasd végig részletes útmutatónkat, amely alapján tökéletes megjelenést kölcsönözhetsz az ablakoknak!
Hogyan fessunk ablakkeretet

Hogyan fessünk ablakkeretet

Útmutatónk segítségével tökéletesre festheted az ablakkereteket.

Ha az ablakokat előkészítetted és lealapoztad, jöhet a festés. Kövesd az útmutatónkban adott tanácsokat, így biztosan tökéletes végeredményt kapsz:

1) Először is, nézd meg, hogy az időjárásjelentés száraz időt jósol-e! A frissen festett ablakokat nyitva kell hagynod a száradáshoz, ezért javasoljuk, hogy a munkát minél korábban kezdd, hogy legyen bőven ideje megszáradni!

2) Az alapozás előtt már minden fogantyút le kellett szerelni, ha azonban mégis maradt valamilyen vasalat az ablakon, most itt az ideje, hogy leszereld vagy leragaszd egy ragasztószalaggal!

3) Ha amiatt aggódsz, hogy festékes lesz az üveg, egy festőszalaggal ragaszd körbe az üvegréteg szélét! Akkor sem kell aggódnod, ha egy pár csepp festék az üvegre kerül. Miután a festék megszáradt, egy spatulával könnyen lekaparhatod (barkácsüzletben kapható).

4) Kezdheted a festést. Javasoljuk, hogy kezdd az üvegosztókkal, ha vannak (az üveget tartó keretek). Először fesd le a vízszintes elemeket, majd folytasd a függőlegesekkel!

5) Ezután folytasd az ablakszárnyak felső és alsó vízszintes keretelemével! Az ablakszárnyba mart vájatok tartják az üveget. A felső és alsó keretelemek festésekor törekedj arra, hogy egy nagyon vékony réteg az üveg és a keret közé is kerüljön! Ezzel egyfajta tömítést képezhetsz, ami megakadályozza, hogy a gitt vagy a tömítőanyag kiszáradjon.

6) Legutoljára fesd le az ablakkeretet és az ablakpárkányt! Ezekre a részekre legalább két réteg festéket kenj, és hagyj elegendő időt mindegyik rétegnek a száradáshoz, mielőtt felvinnéd a következő réteget!

7) Amikor az ablakkeretek teljesen megszáradtak, már csak vissza kell szerelni a fogantyúkat, majd lépj hátra és gyönyörködj a látványban!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...