A konyhádat fested? Kövesd ezt a könnyű részletes útmutatót, hogy otthonod központját egyszerűen dekorálhasd!
Hogyan fesd ki a konyhadat.

Fesd ki a konyhádat öt könnyű lépésben!

Dekoráld otthonod központját öt könnyű lépésben!

1. Tisztítsd meg a falakat!

A konyhafalak és a felületek gyakran zsírosak. A festés kezdése előtt fontos gondosan megtisztítani az összes felületet, hogy szép legyen az eredmény. Ennek legjobb módja a felületek trisóval vagy erős mosószeres oldattal történő megtisztítása. Használj meleg vizet, és alaposan öblítsd le az összes maradék anyagot, mielőtt hagyod megszáradni!

2. Készítsd elő a szobát!

A festés megkezdése előtt az összes csempe, konyhagép, szegély és munkafelület széleit ragaszd le takarószalaggal! Ez segít a festett felületnek tiszta, éles peremet biztosítani. Legjobb műanyag fóliával befedni a munkafelületeket, konyhagépeket és a padlót is, hogy arra csepegjen a festék

3. Kezdd a festést a mennyezettel!

Ugyanúgy, mint bármelyik helyiségben, a konyhában is kezdd a festést a mennyezettel, így a festékcseppek nem a frissen festett felületre fognak kerülni! A mennyezethez és a falakhoz használj konyhai festéket, mivel ez strapabíró és könnyen letörölhető. A mennyezeten általános diszperziós festék is használható, mivel azt nem kell rendszeresen lemosni. Könnyebb a kisebb felületeket és a széleket festőecsettel festeni és nem hengerelni.

4. Fesd le a szekrényajtókat!

Ha le akarod festeni a konyhaszekrény ajtóit is, legjobb, ha előbb leveszed őket. Tisztítsd meg őket trisóval vagy tisztítószerrel, ezután az ajtóban található réseket vagy lyukakat töltsd ki fapótló pasztával, majd csiszold le és töröld meg! A felülettől függően megéri speciális alapozó festéket használni, amely a fedést javítja. A falakra használj Dulux Konyha és Fürdőszoba festéket, míg a fafelületekre Dulux Rapidry Satin Matt színezhető bázisfestéket.

5. Famunkák festése

Fejezd be a famunkák festésével. Felülről lefelé fess, kezdve az ablakokkal - a legjobb, ha reggel kezdesz festeni, így egész nap száradhatnak, mielőtt be kell csukni őket éjszakára. Ezután fesd le az ajtót, az ajtókeretet, a párkányt és a szegélyléceket! Ha a végén fested le a szegélyléceket, akkor kevesebb annak az esélye, hogy a festőecset piszkos vagy poros lesz.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...