Kövesd részletes útmutatónkat arról, hogyan fesd ki a fürdőszobát!
Tanuld meg, hogyan fesd ki a furdoszobat!

Fesd ki a fürdőszobát 10 könnyű lépésben!

A fürdőszoba felújításának legkönnyebb módja a friss festés.

1. Távolítsd el a penészt!

Használj híg hipoklorit oldatot vagy fungicid/penész tisztítót a penész eltávolításához. Javasoljuk, hogy ezt a munkát a festés előtti napon végezd el - így a felület rendesen meg fog száradni.

Vigyázz, ha vegyi anyagokat használsz - használj szem- és bőrvédőt, és kövesd a terméken található utasításokat!

2. Ürítsd ki a helyiséget!

A helyiségből az összes tárgyat el kell távolítani, beleértve az olyan berendezési tárgyakat, mint a törülközőtartó és a WC-papír tartó. Egy lezárt zacskóban tárold a csavarokat, hogy ne veszítsd el őket.

3. Készítsd elő a felületeket!

A laza festéket egy kaparóval távolítsd el, és a repedéseket vagy a lyukakat vízálló töltőanyaggal, glettel javítsd ki! Ha megszáradt a felület, csiszold le, hogy sima felületet kapj!

Minden, előzőleg lefestett famunkát is csiszolj le egy kicsit, hogy az új festék jól hozzátapadjon! A port porszívózd fel!

4. Tisztítsd meg a felületeket!

A zsiradék eltávolításához trisót vagy mosószeres-oldatot használj, majd azt hideg vízzel öblítsd le. Ez segít a csiszolásból eredő por eltávolításában is és biztosítja a festék jó tapadását a felületeken.

5. Védd a padlót!

A fürdőszoba kellékeket és a padlót porvédő lepedőkkel fedd be, és a zuhanyrózsát és csapokat műanyagzacskóba csomagold és ragaszd le! Ha a csempéket nem fested le, kissé tapadó maszkolószalaggal ragaszd le a csempék széleit, hogy ne kerüljön rájuk festék!

6. Készítsd elő a festéket és a szerszámokat!

Falfelületek bevonására javasoljuk, hogy speciális festéket használj, ez segít távol tartani a felületektől a penészt, és ellenáll a víz, gőz és nedvesség hatásának.

Hengerre lesz szükséged a falak és a mennyezet festéséhez, valamint egy kis ecsetre a javításhoz és a kiegészítéshez. 

7. A mennyezet festése

Ha mindent előkészítettél a festéshez, kezdd a munkát a mennyezettel. Így a lecseppenő festék a festetlen felületekre jut, ezért könnyedén le tudod törölni vagy át tudod festeni a foltokat később.

Ha a falakat és a mennyezetet eltérő színűre fested, akkor a sarkokat ecsettel kell kifestened a tökéletes átmenet érdekében. 

8. Falak és/vagy a csempék festése

Ezután a falak festése következik. Praktikus, ha néhány centiméteres átfedést hagysz a famunkákon – így tiszta vonalat kapsz a következő lépésben.

Ha csempét festesz, javasoljuk, hogy speciális fürdőszobai csempefestéket használj. Ez segít a felületet megvédeni a penésztől.

9. A famunkák festése

A lényeg, hogy a szoba közepén kezdd és fokozatosan haladj kifelé, hogy csökkentsd annak veszélyét, hogy belenyúlsz a frissen lefestett felületekbe. Ennek tudatában a legjobb sorrend, ha az ablakkerettel kezded, folytatod az ablakpárkánnyal, a szegélylécekkel, majd végül az ajtókerettel.

10. Tegyél vissza mindent a helyére!

Ha már elég időt hagytál a festék megszáradására (azt javasoljuk, hogy tartsd be a festékes dobozon található száradási időt), mindent visszavihetsz a helységbe. Szereld vissza a berendezési tárgyakat, és máris kész vagy egy hosszú fürdésre a kádban!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...