Dulux UK films Dzsungel hero image
Dulux UK films Dzsungel hero image

Dzsungel kaland

A gyermekek imádják az egzotikus állatok és az izgalmas dzsungel világát. Alakítsd át gyermeked szobáját egyedi dzsungel odúvá, hogy ezt a különleges világot ne csak a könyvekből és filmekből ismerje!

Nehézség: 2/5
Kivitelezés: egy hétvége
Színek, amikre szükséged lesz:

A könyvekből és filmekből ismert egzotikus világot könnyedén megteremtheted a gyermekszobában. Amint a kis utazó átlépi a küszöböt, máris a dzsungelben érezheti magát, ahol felfedezőútra indulhat, összebarátkozhat a vadon élő állatokkal és minden napja izgalmas kalandokkal teli lehet.

Megmutatjuk, hogyan alakíthatsz ki egy hangulatos erdő mélyi odút a dzsungel királyának vagy királynőjének:

Töltsd le az útmutatót nyomtatható verzióban!

Lépésről lépésre

Dulux UK films Dzsungel 1
Dulux UK films Dzsungel 1

1) Fesd ki a falakat két rétegben a Dulux EasyCare [Indián álomfogó] (/hu/szinreszletek/indian-alomfogo) árnyalatával.

2) Miután kivártad a száradási időt, készítsd elő a kartonpapírt és az egyik oldalát tépd hullámosra. Finom papírszallagal rögzítsd a falra a hullámos oldalával lefelé. Olyan magasságban ragaszd fel, hogy legyen hely mind a három színssor felfestésére a hullámos rész alatt. Lefelé haladva lehetnek a rétegek egyre szélesebbek.

Dulux UK films Dzsungel 2
Dulux UK films Dzsungel 2

3) Elsőként fesd fel a Dulux EasyCare [Óvó lepel] (/hu/szinreszletek/ovo-lepel) árnyalatát. Használj két réteget. Miután kész vagy ezzel a színnel, távolítsd el a kartonpapírt a falról és várd ki a száradási időt.

4) Formázz az előzőhöz hasonló, hullámos mintát kartonpapírból, és rögzítsd úgy a falra, hogy letakarja a felső zöld réteg alsó részét. Így nem fog kilátszani az eget szimbolizáló alap kék színünk.

Dulux UK films Dzsungel 3
Dulux UK films Dzsungel 3

5) Most jöhet a középső színsor, amit ugyanúgy, mint a korábbit, a karton mintától kezdve felülről lefelé haladva tudsz kifesteni. Ehhez a szinthez használd a Dulux EasyCare [Áldott mirha] (/hu/szinreszletek/aldott-mirha) színét két rétegben.

6) Miután a második színsor is megszáradt, nincs más hátra, mint a lábazat megfestése. Ez lehet a legszélesebb, hisz míg a zöldek a fák lombjait szimbolizálják, a barna a fák törzseit. Használd a Dulux EasyCare [Kemény dió] (/hu/szinreszletek/kemeny-dio) árnyalatát, mely tökéletesen harmonizál a korábban használt zöldekkel és kékkel. Ha még mindig lelkes vagy, ragassz fel majom, papagáj, vagy más állati falmatricákat!

Dulux UK films Dzsungel 4
Dulux UK films Dzsungel 4

Mire lesz szükséged:

• Dulux EasyCare [Indián álomfogó] (/hu/szinreszletek/indian-alomfogo) színű festékre (amennyi a szoba kifestéséhez elegendő)
• Dulux EasyCare [Óvó lepel] (/hu/szinreszletek/ovo-lepel) színű festékre
• Dulux EasyCare [Áldott mirha] (/hu/szinreszletek/aldott-mirha) színű festékre
• Dulux EasyCare [Kemény dió] (/hu/szinreszletek/kemeny-dio) színű festékre
• 1 db [Dulux festőhengerre] (/hu/termekek/dulux-roller)
• 1 db kicsi szivacs hengerre
• 1 tekercs Sensitive papírszalagra
• kartonpapírra

További inspiráló gyermekszobák:

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...