Fel szeretnéd dobni otthonod, de kevés a pénzed? A díszítés könnyű és olcsó, ha arra építesz, amid már megvan.
Dekoralj azzal, amid van!

Dekorálj azzal, amid van – öt ötlet

Tudd meg, hogy dobd fel otthonodat egy vagyon kiadása nélkül!

Használd a bekeretezett fotóidat vagy műalkotásaidat!

Ha van egy kedvenc műalkotásod vagy fotód, miért ne használnád azt inspirációként? Ha kiemelt helyre teszed a művet és hangsúlyos színű falfestéket használsz mögötte, akkor ezzel azonnal feldobhatod a szobád hangulatát.

Alkalmazhatod a mű egyik színét (egy-két árnyalattal világosabbat javaslunk), de választhatsz kontrasztos színt is, ha valóban hangsúlyossá szeretnéd tenni a művet.

Vegyél alapul egy izgalmas bútordarabot!

Kedvenc bútordarabodat alapul véve könnyedén átváltoztathatod a szobát. Az izgalmas bútordarab legyen a szoba sztárja. Ezt úgy érheted el, ha olyan falfestéket választasz, amely jól kiegészíti azt.

Ha van például egy piros kanapéd, válassz hideg szürkét vagy kéket a piros ellensúlyozásához. Ha a bútor semleges árnyalatú, egy meleg falszínnel melegséget és mélységet adhatsz a térnek.

Használj textúrákat a kényelmes hálószobakuckó kialakításához!

Ha hálószobád kissé fáradt hatású, próbáld ki ezt a merész, modern designt.

Válassz egy színt kedvenc ágyneműdről és teremts meleg hangulatot úgy, hogy a mennyezetet és két falat ilyen színűre festesz. A szín körülöleli a szobát, így kényelmes és intim légkört teremt, amely tökéletes a pihenésre.

Igazítsd a színösszeállítás a kiegészítőkhöz!

Alakíts ki fókuszpontot a megegyező színcsoporthoz tartozó kiegészítőkkel, sorakoztasd fel őket egy polcon, kandallópárkányon vagy kredencen. A tökéletes hatás érdekében váltogasd a vázák, képkeretek és kerámiák formáit és méreteit.

Menj még tovább, és fesd a falat a kiállított tárgyaid mögött azok színének komplementer színére.

Változtasd meg a kilátást!

A függönyök és a sötétítők gyakran képezik a színösszeállítás alapját, de ha ezt az alapelvet továbbfejleszted, valódi hatást érhetsz el.

Fesd az ablakmélyedést élénk színűre – például neonkékre vagy mély zöldre – a falakat pedig ugyanazon árnyalat visszafogottabb tónusára.

Ez az effektus nemcsak váratlan színfolt lesz a szobában, de szembetűnő fókuszpontot is jelent.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...