A meglévő bútorok átfestése költséghatékony megoldást nyújthat, ha szeretnéd feldobni otthonodat. Részletes útmutatónk segítségével előkészítheted és átfestheted a fabútorokat.
A szinekkel feldobhatod a regi butordarabokat

A színekkel feldobhatod a régi bútordarabokat

Keltsd újra életre a fa bútorokat útmutatónk segítségével!

1) Először is szerelj le minden fogantyút, és tisztítsd meg a fafelületet meleg szappanos vízzel és egy mosószivaccsal! Hézagkitöltő segítségével javíts ki minden repedést vagy apró rést, majd finoman csiszold át a felületet! Egy nedves törlővel töröld át, és hagyd megszáradni!

2) Itt az alapozó réteg ideje! Használj kimondottan fához való alapozó festéket, majd hagyd megszáradni (olvasd el az utasításokat, ha nem tudod, mennyi a száradási idő)!

3) Festésre fel! Javasoljuk, hogy használj vízalapú festékeket, mivel ezek gyorsan száradnak és gyönyörű felületet biztosítanak, gondoskodj arról, hogy a helyiség jól szellőzzön, de ne legyen huzat (ami túl gyors száradáshoz vezet).

4) Az első réteg festéket egy jó minőségű, szintetikus rost anyagú ecsettel vidd fel, és hagyj elég időt a száradásra, mielőtt a második réteget is felvinnéd! Ha szupersima felületet szeretnél, először finoman nedvesítsd be a fát egy szivaccsal.

5) Ha egy asztallapot vagy vízszintes felületet festesz, javasoljuk, hogy egy vagy két átlátszó lakkréteget is vigyél fel a száradás után, ami plusz védelmet nyújt a festéknek. A selyemfényű vagy matt lakkok különösen jó szolgálatot tesznek, ha szeretnél elfedni egy-egy karcolást. Legalább 12 órát adj a festéknek a száradásra, mielőtt visszaszerelnéd a fogantyúkat és visszatolnád a bútort a helyére!

6) Az újonnan festett bútor szépségét személyes kiegészítőkkel is kiemelheted, például egy üvegből készült dekorációval vagy fotókkal.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...