CF16 A múlt színei hero image
CF16 A múlt színei hero image

A múlt színei

A színelemzés története. Nézd meg, hogyan fejlődtek a színek az évek során.

A kulcsszínek alakulása

CF16 A múlt színei section 1
CF16 A múlt színei section 1

A kulcsszín minden színcsaládban egyértelműen megmutatja, hogy merre tartanak az egyes színek, és azt is, hogy honnan érkeztek. Arany, mustár vagy citrom: merre visz minket az idei év sárgája?

CF16 A múlt színei section 2
CF16 A múlt színei section 2

Vörösek: az epertől a mély szilváig mindig is népszerű színcsalád volt. A tónusok egészen 2010-től - 2014 kivételével - állandóak voltak.

Narancsok: a korábbi évek sárgásabb árnyalataihoz képest az elmúlt hat évben a narancsszínek vörösesebb árnyalatot öltöttek.

CF16 A múlt színei section 3
CF16 A múlt színei section 3

Sárgák: az évek során a sárgák a friss citrustól az égett okkerig a teljes spektrumot végigjárták, az idei év kedvence pedig egy gyönyörű lágy aranysárga.

Zöldek: az összes színtörténet közül ez a legváltozatosabb; a leghalványabb, szinte sárga árnyalattól a mély tengerzöldig - és minden, ami a kettő között van.

CF16 A múlt színei section 4
CF16 A múlt színei section 4

Kékek: 2013-ban a mélykék indigó berobbant az év színeként, de azóta a zöldes beütésű mélykékek kerültek előtérbe, és ez az év még sötétebb árnyalatot hoz.

Lilák: a liláknál a kulcsszín az elmúlt években mély, sötét és titokzatos volt, ami 2015-ben édeskés, halvány árnyalatba fordult. Most újra felvesszük a 2014-ben elejtett fonalat.

CF16 A múlt színei section 5
CF16 A múlt színei section 5

Hideg semleges színek: a hideg semleges színek családja "mindenhol" megtalálható ebben a tartományban. Az éveken át uralkodó szelíd szürkék után ez évben drámai változást láthatunk.

Meleg semleges színek: míg ezen a területen 2011 óta a középárnyalatok és a szürkés beütésű világos semleges színek domináltak, ebben az évben egy tradicionálisabb meleg semleges színhez térünk vissza.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...