Tanuld meg, hogyan lehet kiszámítani a helyes festékmennyiséget ezekkel a jól használható tippekkel
A festek helyes mennyisegenek kiszamitasa

A festék helyes mennyiségének kiszámítása

Számítsd ki a helyes festékmennyiséget ezekkel a jól használható tippekkel!

  1. Először becsüld meg a festendő felület méretét! Kérj meg egy barátot, hogy segítsen megmérni a falak szélességét és magasságát egy fém mérőszalaggal, és ezeket szorozd össze a teljes négyzetméter érték kiszámításához.

  2. Vond ki az ablakok és az ajtók által elfoglalt területet a fentivel megegyező számítási módszer használatával, és vedd ki ezeket a teljes négyzetméter értékből.

  3. Szorozd meg az új teljes négyzetméter értéket a szükséges rétegek számával – mi legalább kétszeres szorzást javaslunk (a két festégréteg miatt). Érdemes egy kis többletfestéket is hozzávenni a javításokhoz.

  4. Végül oszd el ezt a teljes számot a festékesdobozon levő m²/l számmal (ha nem látod a dobozon, nézd meg online a termékinformációs szakasznál). Ez megadja a projekthez szükséges festék teljes mennyiségét.

  5. Ne feledd, hogy a festékek minősége és kiadóssága típustól és gyártótól függően változik! Ha jobb minőségű festéket használsz, feltűnhet, hogy kevesebb festékre van szükség a nagyszerű eredmény eléréséhez.

 

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...