Bepillantást nyerhetsz öt 2015-ös belsőépítészeti trendbe – és megtudhatod, hogy hogyan használhatod ezeket otthon.
Ot design trend 2015-re

A 2015-ös év öt színtrendje

Szakértők mondják el, mi lesz az új trend a design világában.

1. trend: Hatalmas természet, kicsi én

„A folyamatos online lét miatt sokan egyszerűbb, autentikusabb életmódra vágynak. Inspirál minket a természet és annak végtelensége, de ugyanakkor biztonságra is vágyunk. E trend követéséhez hozz létre zárt, meghitt tereket otthonodban. Használj természetes, meleg színeket, amelyek a napot és a földet idézik, hogy olyan zugok alakuljanak ki, amelyek körülölelnek. Ebben segíthet például egy alacsony fal, egy sarokkanapé vagy egy szívet melengető színűre festett válaszfal.”

--Marieke Wielinga, globális színtervező

2. trend: Réteg + réteg

„Az élet egyre összetettebb és egyre sokrétűbb. Véleményem szerint ezt otthonaink is tükrözni fogják például színrétegekkel, fényrétegekkel, kiegészítők rétegeivel. Egyetlen szín használata helyett használj színcsoportokat a színösszeállításban. A színek összefonódhatnak a festett felületek, a textilek, a bútorok, valamint az üveg és kerámia tárgyak keverékében. A minták és színek ily módon történő rétegezése mélységet ad és visszatükrözi jelenlegi életmódunkat.”

-- Louise Smith, vezető globális színtervező

3. trend: Mellőzött terek

„A tér modern életünkben nagy kincs, ezért egyre jobban megtanuljuk kihasználni a legkisebb sarkokat és zugokat, más szemmel tekintünk a használaton kívüli és észrevétlen terekre. Egy folyosó, félemelet vagy sarok a lépcső alatt kiemelhető és a figyelem középpontjába állítható. Használj gyönyörű, kifinomult színeket, például semleges pinket, galambszürkét és kekit. Az egyik kedvenc trükköm a sötét és világos árnyalatok párosítása, amely odavonzza a tekintetet és növeli a teret.”

-- Heleen van Gent, a Global Aesthetic Center igazgatója

4. trend: Férfi + nő

„Egyre inkább elismerjük a férfiak és nők képességeit, ünnepeljük, hogy különbözőek vagyunk és hogy kiegészítjük egymást. 2015 a nőies és férfias árnyalatok párosításáról szól – a stílus klasszikus, diszkrét és magabiztos. A hálószobában például párosíthatsz szilvalilát, púderrózsaszínt gazdag sötét fával, valamint magabiztos bútorokkal és kiegészítőkkel, amelyek figyelemfelkeltőek.”

-- Willeke Jongejan, vezető globális színtervező

5. trend: Barátságos cserebere

„A bolhapiacokat és adományboltokat fogom járni, hogy egyedülálló darabokat találjak, hogy olyan eklektikus stílust alakíthassak ki, amely kiemeli, hogy milyen fontos manapság a közösségi együttműködést és leleményesség. E trend meleg színpalettákat használ kiszámíthatatlan módokon, például bogyószínű rózsaszíneket és vöröseket, amelyek lágyságot sugallnak, ha lime-mal vagy naranccsal párosítják őket. És a minták elhagyása helyett használhatsz óriási blokkokat egymással harmonizáló színekből a meglepő hatás érdekében.”

-- Marieke van der Bruggen, globális színtervező

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...