Takaríts meg időt, és egyszerűsítsd festési projekted szakértői díszítési ötleteinkkel és festési tippjeinkkel.
10 tipp szakerto dekoratoroktol

10 tipp szakértő dekoratőröktől

Egyszerűsítsd festési projekted szakértői díszítési ötleteinkkel.

  1. Légy felkészült! Érdemes néhány órát fordítani a szükséges eszközök összegyűjtésére. Ha minden kéznél van, az segít egyszerűsíteni a festési projektet, és időt tudsz vele megtakarítani.

  2. A minőség számít! Kerüld el a gyenge minőségű festékeket. A rossz minőségű festékekkel csak azt éred el, hogy további rétegeket kell felhordanod a falakra és a felület végül egyenetlennek tűnhet majd.

  3. Ecsetelj! Ruházz be egy jó minőségű 2 hüvelyk (5 cm) széles szintetikus sörtéjű ecsetbe, hogy a szélekehez könnyedén hozzáférj!

  4. Óvatosan dolgozz a széleknél! Kezdd a festést a sarkok, mennyezetszegélyek, a szegélylécek feletti és az ablakok és ajtók körüli felületekkel, mielőtt a fő falakra továbblépsz! Ezt a folyamatot minden egyes falon meg kell ismételned, mielőtt egy újabb falnak nekikezdesz azért, hogy a festék egyenletesen száradjon meg.

  5. Kezdj hengerelni! A falakhoz egy 7 hüvelyk (17 cm) széles, rövidszörű, bolyhos, közepes nyéllel ellátott hengerre lesz szükség, és ha vannak radiátorok vagy festést igénylő keskeny szakaszok, akkor jó, ha van egy kis hengered is. Ha a henger vadonatúj, a festés elkezdése előtt mosd ki szappanos vízben, hogy minden szöszt eltávolíts róla!

  6. Küszöböld ki a csöpögést! Aggódsz az ecsetből csöpögő festék miatt? Merítsd bele az ecset alsó felét a festékbe, hogy felvegye a festéket, majd szorosan ütögesd neki a bádogdoboz oldalának, hogy eltávolítsd a fölösleges festéket!

  7. Betűk szerint fess! Ha nagy területet festesz újra hengerrel, kezdd egy „W” festésével a falra, majd töltsd ki azt egy „M” betűvel anélkül, hogy felemelnéd a hengert. Ez biztosítja az egyenletes fedést.

  8. Az ablakokat hagyd későbbre! Ne izgulj, ha festék fröccsen az üvegre! Csak várd meg, míg megszárad, és azután távolítsd el egy spaklival nagyon óvatosan.

  9. Tartsd frissen az ecseteket! Amikor nem használod az ecseteket és hengereket, tartsd azokat egy vízzel teli vödörben vagy csomagold neylon zacskóba, hogy ne száradjanak ki.

  10. Takaríts menet közben! Tarts a közelben egy tiszta, nedves törlőkendőt, és töröld fel a festéket, amikor az kiloccsan. Papírtörlővel szárítsd meg a területet, hogy minden fölösleges festékfilmet eltávolíts. A menet közbeni takarítás segít csökkenteni a takarítási feladatot a végén.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...