Akár egy szép képkeretben, akár egy komplett grafikában gondolkozol, a festősablon kiváló megoldást nyújt ahhoz, hogy érdekesebbé tedd a helyiséget.
Ot tipp arra hogyan hasznalj festosablont

Öt tipp arra, hogyan használj festősablont profi módon

Egy festősablonnal nagyszerűen feldobhatod a helyiséget.

1) Hol kapható?

A legtöbb barkácsboltban és művészellátóban hatalmas választékot találhatsz kész festősablonokból. Vannak olyan cégek, amelyek egyéni igény szerint is gyártanak sablonokat, érdemes tehát szétnézni online. Ha még személyesebbé szeretnéd tenni a hatást, próbáld meg saját tervezésű sablont kivágni papírból!

2) Válaszd ki a megfelelő ecsetet

Ha biztosra akarsz menni, javasoljuk, hogy válaszd ki a legjobb ecsetet! A profik számára erre a célra készült ecset kerek, és rövid, erős szálai vannak, amelynek segítségével a festéket úgy „pöttyözheted rá” a falra, hogy közben nem kerül festék a sablon szélein kívül. Ezeket a legtöbb barkácsboltban és festékboltban beszerezheted.

3) Használj ragasztót

Ha függőleges felületet szeretnél a sablonnal felvinni a falra, hasznosnak találhatod a spray formájában felvihető sablonragasztót. Ezt is beszerezheted bármelyik művészellátóban vagy barkácsboltban. Ez a ragasztó épp csak addig tartja a sablont a falon, ameddig szükséges a festés ideje alatt.

4) Dolgozz több fázisban

Javasoljuk, hogy kezdd kívülről, és vidd fel a festéket a sablon szélei mentén! Így kialakíthatod a körvonalat, majd ezután haladhatsz beljebb. Így biztosan nem kerül festék a körvonalon kívülre. Figyelj arra, mennyi festék kerül az ecsetre, már egy kevés festékkel is nagy felületet festhetsz meg!

5. Szánj elég időt a munkára

A sablonnal való munka meglehetősen „szöszmötölős”, ezért szánj rá elég időt, és ne kapkodd el! A titok nyitja, hogy lassú ütemben, lépésenként haladj, így nyugodtan dolgozhatsz. A mintát vékony rétegekben vidd fel, és legyen mindig kéznél egy törlőkendő, amellyel letörölheted a felesleges festéket!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...