A merész kéktől a szenvedélyes pirosig, tanuld meg, hogyan lehet a helyiséget élénk színek hangsúlyaival világosabbá tenni!
Adj szint az otthonodnak!

Öt könnyű mód, hogy színt adj az otthonodnak

Élénk színek hangsúlyaival tedd világosabbá a helyiséget!

Vigyél egy kis acélkéket egy semleges színű helyiségbe!

Amíg a kékre gyakran úgy gondolunk, mint egy nyugtató, békés színre, ha valamelyik helyiségbe egy csipetnyi világosabb, merészebb acélkék színt viszünk, az serkenti az érzékeket és energiával tölt fel.

Könnyű merész kék színnel hangsúlyt adni valamely helyiségnek - ez a színárnyalat szinte bármelyik színhez illik, főképp a semleges színekhez, mint a fehér és a szürke. Miért ne próbálnál egy kevés kéket hozni a helyiségbe lakástextilekkel vagy kiegészítőkkel, mint egy kobaltkék szőnyeg, egy kékeszöld hangsúlyos lámpa vagy néhány acélkék párna.

Hozz létre meleg hangulatot váratlan pirossal!

A piros világos árnyalatai, mint a skarlát, a bíbor és a gyümölcspiros energiával tölti fel és izgalmassá teszi a helyiséget, míg a sötét, tompa vörös árnyalatok, mint a bordó és a vörösbarna a luxus és a meleg érzetét kelti.

Nagyméretű helyiségekben a világos pirost nehéz megfelelően alkalmazni - anélkül, hogy a szobát nyomasztóvá tenné, ennek a színárnyalatnak a legjobb alkalmazási módja ha kisebb, váratlan helyeken használjuk, mint a falmélyedésben, a polcokon vagy a szekrényben.

A sötétebb piros egy figyelemfelkeltő fal színeként fantasztikus lehet, főképp, ha ezt hűvös semleges színárnyalatokkal párosítjuk, mint a fehér (összes árnyalat), a halvány rózsaszín-szürke és a lágy, természetes barna szín.

Köszöntsd a napfényes napokat gyönyörű sárgával!

Ha frissítő színt keresel, a sárga a tökéletes árnyalat. A világos, savas sárgák, mint a citrom és a sárgászöld csodát művelnek, ahogy segítenek megtörni a szoba semleges színét, főképp, ha váratlan helyeken használják, mint az ablak szélek, az ajtókeretek és a polcok belseje, illetve a könyvespolcok.

A sötétebb sárga, mint a mustár és az arany lágyabb a szemnek, mint az élénk sárga, de ugyanolyan melegnek hat. Ezek a gazdag színárnyalatok valósággal kiemelkednek, ha grafitszürkével kombináljuk, és tisztának és frissnek látszanak, ha ragyogó fehérrel párosítjuk.

Idézd fel a nyugalom érzését friss, tiszta zölddel!

Ha egész évben friss és felpezsdítő otthont szeretnél, próbálj egy kis mély, sötétzöldet adni a semleges színösszeállításodhoz - mint a páfrány, az erdő és a zöldeskék. Ezek a merész, de kifinomult árnyalatok tökéletesek a hálószobában, a nappaliban és a gyerekszobában, ahol felkeltik a nyugalom érzetét.

A forgalmasabb helyiségekben, mint a konyha, ahol az energiaszint magas, próbálj egy kis adag világoszöldet használni. Friss, modern arculathoz a törtfehérhez keverj néhány csepp smaragdzöldet, vagy lágyabb befejezéshez keverj össze néhány különböző zöld színárnyalatot, például halvány tengerzöldet a falra és gazdagabb zöldeskéket kiegészítőkhöz és hangsúlyokhoz.

Ösztönözd a kreativitást egy adag narancsszínnel!

A merész, élénk és frissítő narancs erőteljes szín, amely pozitív energiát hoz bármelyik helyiségbe. Ha hangsúlyként használjuk, az élénk narancsszín akkor érvényesül a legjobban, ha vagy meleg, törtfehérrel kombináljuk, mint az elefántcsont, a teveszín vagy a tejszín, vagy sötétebb semleges színekkel, mint a csokoládé, palaszürke vagy a középszürke.

Ha merész arculatot szeretnél, próbáld összekombinálni az élénk narancsszínt és a csillogó aranyat merész és drámai szín-blokk hatás eléréséhez! Akkor is fantasztikusan néz ki, ha többféle fehér és meleg fa tónusokkal van párosítva, mint a tölgy vagy kéregszín.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...