Hangsúlyos falat festenél? Kövesd a szakértőink javaslatait, hogy olyan falat hozz létre, amely a szoba legjobb design elemeit emeli ki!
5 otlet egy hangsulyos fal letrehozasahoz

Öt ötlet hangsúlyos fal létrehozásához

Egy hangsúlyos fallal egyszerűen lehet drámai fókuszpontot kialakítani a szobában.

Hozz létre fókuszpontot

A falnak, amelyet ki akarsz emelni, ideálisan olyan helyen kell lennie, ahová, ha belépsz a szobába, rögtön odanézel. A kandallós fal vagy a már meglévő design elemek, mint a kandallópárkány, szintén jól mutatnak. Kerüld az olyan falat, ahol ajtó vagy ablak van, mivel inkább rontanak azon a hatáson, amelyet létre szeretnél hozni!

Légy bátor a színekkel!

Ha a szobád már semleges színű, akkor válassz erős kontrasztos színárnyalatot, hogy a helyiségbe azonnal egy kis drámát és mélységet vihess. Ha a falak már világos árnyalatra vannak festve, próbálj kissé sötétebb vagy világosabb kiegészítő színt használni a hangsúlyos falon!

Játssz a mintákkal!

Ha még érdekesebbé szeretnéd tenni, akkor harmonizáló színárnyalatokkal meglepő csíkos hatást tudsz elérni. Az olyan festékhatások, mint a csipkesablon vagy a kézzel rajzolt körök szintén könnyen létrehozhatók és egyéni jelleget adnak a helyiségnek.

Légy kreatív a tapétával!

A tapétának csak egy falon történő használata kitűnő módja, hogy azonnali hatást érjünk el. Játssz az erős mintázatokkal, színekkel és textúrákkal, vagy ha a finomabb a stílusod, válassz „színre szín” tapétát egyszerű, mégis meglepő mintázattal, mint a damaszk vagy a virágminta!

Emeld ki a már meglévő bútoraid!

Okosan elhelyezett bútorokkal csodákat művelhetsz és a falakat is kihangsúlyozhatod! A nappaliban esetleg azt a falat fesd le, amely előtt az ülőgarnitúra van, a hálószobában pedig az ágy fejléce mögötti falat. Ne takard el a felületet túl sok bútorral - a hangsúlyos fal célja, hogy a szemet a szoba legjobb részére és a dizájn elemekre irányítsa anélkül, hogy a helyiséget összenyomná.

Légy bátor, merész és kövesd az ösztöneidet - és főleg, jó szórakozást!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...