Nehézség: 3/5

Kivitelezés: egy hétvége

Színek, amikre szükséged lesz:

Egy szuperhős erős, bátor, jó és mindig nemes célokért küzd. Nem csoda hát, ha a legtöbb gyermek hasonlítani szeretne egy szuperhősre és példaképként tekint rájuk. Váltsuk valóra gyermekünk álmát és engedjük, hogy ő maga is szuperhőssé váljon. Kezdésnek varázsoljuk át szobáját egy igazi szuperhős rejtekhellyé!

Mutatjuk, hogyan készítheted el egy igazi szuperhős vagány rejtekhelyét:

Töltsd le az útmutatót nyomtatható verzióban!
Dulux UK films Szuperhős 1

Lépésről lépésre

1) Fesd le a falakat két rétegben a Dulux EasyCare Érintetlen tengerszem árnyalatával.

2) Az előírt száradási idő után rajzold meg az épületek körvonalait fehér krétával. Használj különböző méretű kartondobozokat az épületek megformálásához.

3) Finom papírszalaggal ragaszd körbe az épületek körvonalait, hogy könnyebb legyen kifesteni őket.

Dulux UK films Szuperhős 2

4) Kis ecsettel, a papírszalagok mentén fesd ki az épületek széleit. Így elkészülnek a körvanalak. Kicsit hagyd ezt a réteget száradni.

5) Ezután kis hengerrel fentről lefelé haladva fesd ki az épületeket a Dulux Nagyvilág Színei Sarki éjszaka árnyalatával. Ha már majdnem megszáradt a festék, óvatosan húzd le a papírszalagokat a falról.

Dulux UK films Szuperhős 3

6) Most jöhet végre a játékos rész! Készítsd elő az EasyCare Aranyfüst színű festékét és a burgonyát! Vágd négyzet alakúra a burgonyát, hogy azzal mintázhasd meg az épületek ablakait.

7) Ha megfelelő alakú és száraz a burgonya, óvatosan vidd fel rá a festéket, és fess annyi ablakot az épületekre, amennyit csak szeretnél, tetszőleges elrendezésben. Használhatsz több, kisebb-nagyobb burgonyát az ablakok festéséhez.

Dulux UK films Szuperhős 4

8) Eljött az ideje a fényjelzés megfestésének (és ugye mit sem ér egy szuperhős, ha nincs fényjelzése). A kör megrajzolásához használhatsz akár egy festékdoboz tetőt. Rajzold körbe krétával, majd a fényjelzés sugarával együtt ragaszd ki papírszalaggal. A fénysugár indulhat bármelyik épület tetejéről.

9) A papírszalagok között fesd ki a fénysugarat Aranyfüst
színnel, míg a kört a Gyémánt por árnyalattal. Használj két réteget, megfelelelő száradási időt hagyva a rétegek között.

10) Végül a gyermeked nevének kezdőbetűjét fesd bele a körbe, hogy tudja, a város lakói őt hívják a fényjelzéssel, hisz ő a szuperhősük!

Dulux UK films Szuperhős 5

Mire lesz szükséged:

• Dulux EasyCare Érintetlen tengerszem színű festékre (amennyi a szoba kifestéséhez elegendő)
• Dulux EasyCare Aranyfüst színű festékre
• Dulux EasyCare Gyémánt por színű festékre
• Dulux A Nagyvilág Színei Sarki éjszaka színű festékre
• 1 db Dulux festőhengerre
• 1 db kicsi szivacs hengerre
• 1 db ecsetre
• 1 tekercs Sensitive papírszalagra
• krétára
• burgonyára
• kartondobozokra

További inspiráló gyermekszobák:

Dulux UK films Dzsungel hero image

Dzsungel kaland

A gyermekek imádják az egzotikus állatok és az izgalmas dzsungel világát. Alakítsd át gyermeked szobáját egyedi dzsungel odúvá, hogy ezt a különleges világot ne csak a könyvekből és filmekből ismerje!

Dulux UK films Álmodozó hero image

Mert az álmok igenis valóra válnak!

Egy kisgyermek folyamatosan álmodozik arról, hogy a történetek főhőseivel együtt utazik mesebeli tájakra és csodás kalandok részese. Segíts neki megteremteni egy olyan fantáziavilágot, amelyben gondtalanul álmodozhat.

Dulux UK films Szuperhős hero image

Szuper szoba egy igazi szuperhősnek

Ha gyermeked egyik este a vacsoránál felkiált: "Szuperhős vagyok!", ne habozz sokáig! Készíts neki egy igazán vagány szuperhős rejtekhelyet!