CF16 szavak és képek section 1

A vizuális telítettség korában élünk, ahol minden pillanatot rögzítünk és megjelenítünk a közösségi médiában. Így a mennyiség uralkodik a minőséggel szemben, és a túlcsorduló mennyiség miatt a képek leértékelődnek. A régi mondás, miszerint "egy kép többet mond ezer szónál", mára szinte a visszájára fordult, hiszen a szavak - akár szóban, akár írásban - mai felgyorsult életünkben minden korábbinál jobban összetömörödnek. A közösségi médiában a szöveg lerövidül, és egyre inkább csupán képekkel kommunikálunk. (Amelyek photoshop segítségével természetesen manipulálhatók, ezért nem mindig bízunk meg bennük.) Következésképpen a szavaknak megújult erejük van, különösen a megfelelő kontextusban használva őket.

CF16 szavak és képek section 2

Kínában a tradicionális történetmesélés újra divatba jött - és a nyugati világban is megjelentek hasonló klubok és társaságok. A szavak divatja a feliratoknak a lakberendezés és a belsőépítészet területén való használatában is megmutatkozik, de ahelyett, hogy a szavak és a képek egymás ellentéteivé válnának, inkább kiegészítik egymást. A megfelelő színpalettán ezt a tintakék és a grafitszürke jelzi, az okostelefonok és közösségi oldalak szűrői által használt árnyalatokkal szemben.

A Szavak és Képek színpaletta színei:

Tudj meg többet a 2016-os színtrendekről:

CF16 hero image

Dulux Colour Futures 2016

Ebben az évben kivételes útkereszteződéshez érkeztünk az időben. Nagyon érdekes ponton állunk, ahonnan a hagyomány és a modern innováció előnyeit egyaránt láthatjuk, ahol az ellentétes vélemények és nézetek mérlegelése minden eddiginél fontosabb.

CF16 év színe hero image

2016 Év Színe, az Okker arany

A mindkét irányba tekintés átfogó trendjét jól érzékeltető szín keresésekor azt láttuk, hogy a 2016-os év minden kulcstrendjének közös eleme az arany.

CF16 örökség és jövő hero image

Örökség és Jövő

Ötletelésünk kiindulópontja a következő volt: "Ismerned kell a múltadat ahhoz, hogy tervezhesd a jövődet." A mai globális márkák nagy hangsúlyt helyeznek múltjuk felfedezésére és megjelenítésére.

CF16 szavak és képek hero image

Szavak és Képek

A vizuális telítettség korában élünk, ahol minden pillanatot rögzítünk és megjelenítünk a közösségi médiában. Így a mennyiség uralkodik a minőséggel szemben, és a túlcsorduló mennyiség miatt a képek leértékelődnek.

CF16 sötét és világos hero image

Sötét és Világos

2016 egyik kulcstrendje a sötétség fontossága. A Föld órájának bevezetése, amikor világszerte milliók kapcsolják le a lámpát ugyanazon a napon, megmutatta, milyen nagymértékben érint mindannyiunkat a fényszennyezés.

CF16 kötöttség és ellazulás hero image

Kötöttség és Ellazulás

A kereteinkből való kitörés egyre vonzóbbnak tűnik, ha meg akarjuk találni önmagunkat a modern világban. Az irodai dolgozók reggeli táncpartikra mennek munka előtt.

CF16 A múlt színei hero image

A múlt színei

A színelemzés története. Nézd meg, hogyan fejlődtek a színek az évek során.