CF16 sötét és világos section 1

2016 egyik kulcstrendje a sötétség fontossága. A Föld órájának bevezetése, amikor világszerte milliók kapcsolják le a lámpát ugyanazon a napon, megmutatta, milyen nagymértékben érint mindannyiunkat a fényszennyezés. Kutatások bebizonyították, hogy mennyire fontos a pihentető alvás, a fény zavaró hatása nélküli feltöltődéshez, és ahhoz, hogy erőre kapjunk. Nem csak az emberekről van szó: a kutatások szerint a fényszennyezés a növények és a vadvilág éjszakai élettani tevékenységére is hatással lehet.

CF16 sötét és világos section 2

Ugyanúgy szükségünk van a sötétségre ahhoz, hogy tisztábban láthassuk a csillagokat az éjszakai égen, ahogyan a XVII. század németalföldi mestereinek képein is a háttér sötét színei domborítják ki a szemkápráztató ragyogást és a fény játékát. A paletta sok színe észrevétlenül olvad egymásba, egyszerre idézve fel az alkonyatnak és a pirkadatnak az "arany órában" látható színeit.

A Sötét és Világos színpaletta színei:

Tudj meg többet a 2016-os színtrendekről:

CF16 hero image

Dulux Colour Futures 2016

Ebben az évben kivételes útkereszteződéshez érkeztünk az időben. Nagyon érdekes ponton állunk, ahonnan a hagyomány és a modern innováció előnyeit egyaránt láthatjuk, ahol az ellentétes vélemények és nézetek mérlegelése minden eddiginél fontosabb.

CF16 év színe hero image

2016 Év Színe, az Okker arany

A mindkét irányba tekintés átfogó trendjét jól érzékeltető szín keresésekor azt láttuk, hogy a 2016-os év minden kulcstrendjének közös eleme az arany.

CF16 örökség és jövő hero image

Örökség és Jövő

Ötletelésünk kiindulópontja a következő volt: "Ismerned kell a múltadat ahhoz, hogy tervezhesd a jövődet." A mai globális márkák nagy hangsúlyt helyeznek múltjuk felfedezésére és megjelenítésére.

CF16 szavak és képek hero image

Szavak és Képek

A vizuális telítettség korában élünk, ahol minden pillanatot rögzítünk és megjelenítünk a közösségi médiában. Így a mennyiség uralkodik a minőséggel szemben, és a túlcsorduló mennyiség miatt a képek leértékelődnek.

CF16 sötét és világos hero image

Sötét és Világos

2016 egyik kulcstrendje a sötétség fontossága. A Föld órájának bevezetése, amikor világszerte milliók kapcsolják le a lámpát ugyanazon a napon, megmutatta, milyen nagymértékben érint mindannyiunkat a fényszennyezés.

CF16 kötöttség és ellazulás hero image

Kötöttség és Ellazulás

A kereteinkből való kitörés egyre vonzóbbnak tűnik, ha meg akarjuk találni önmagunkat a modern világban. Az irodai dolgozók reggeli táncpartikra mennek munka előtt.

CF16 A múlt színei hero image

A múlt színei

A színelemzés története. Nézd meg, hogyan fejlődtek a színek az évek során.