Nehézség: 2/5

Kivitelezés: egy hétvége

Színek, amikre szükséged lesz:

A könyvekből és filmekből ismert egzotikus világot könnyedén megteremtheted a gyermekszobában. Amint a kis utazó átlépi a küszöböt, máris a dzsungelben érezheti magát, ahol felfedezőútra indulhat, összebarátkozhat a vadon élő állatokkal és minden napja izgalmas kalandokkal teli lehet.

Megmutatjuk, hogyan alakíthatsz ki egy hangulatos erdő mélyi odút a dzsungel királyának vagy királynőjének:

Töltsd le az útmutatót nyomtatható verzióban!
Dulux UK films Dzsungel 1

Lépésről lépésre

1) Fesd ki a falakat két rétegben a Dulux EasyCare Indián álomfogó árnyalatával.

2) Miután kivártad a száradási időt, készítsd elő a kartonpapírt és az egyik oldalát tépd hullámosra. Finom papírszallagal rögzítsd a falra a hullámos oldalával lefelé. Olyan magasságban ragaszd fel, hogy legyen hely mind a három színssor felfestésére a hullámos rész alatt. Lefelé haladva lehetnek a rétegek egyre szélesebbek.

Dulux UK films Dzsungel 2

3) Elsőként fesd fel a Dulux EasyCare Óvó lepel árnyalatát. Használj két réteget. Miután kész vagy ezzel a színnel, távolítsd el a kartonpapírt a falról és várd ki a száradási időt.

4) Formázz az előzőhöz hasonló, hullámos mintát kartonpapírból, és rögzítsd úgy a falra, hogy letakarja a felső zöld réteg alsó részét. Így nem fog kilátszani az eget szimbolizáló alap kék színünk.

Dulux UK films Dzsungel 3

5) Most jöhet a középső színsor, amit ugyanúgy, mint a korábbit, a karton mintától kezdve felülről lefelé haladva tudsz kifesteni. Ehhez a szinthez használd a Dulux EasyCare Áldott mirha színét két rétegben.

6) Miután a második színsor is megszáradt, nincs más hátra, mint a lábazat megfestése. Ez lehet a legszélesebb, hisz míg a zöldek a fák lombjait szimbolizálják, a barna a fák törzseit. Használd a Dulux EasyCare Kemény dió árnyalatát, mely tökéletesen harmonizál a korábban használt zöldekkel és kékkel. Ha még mindig lelkes vagy, ragassz fel majom, papagáj, vagy más állati falmatricákat!

Dulux UK films Dzsungel 4

Mire lesz szükséged:

• Dulux EasyCare Indián álomfogó színű festékre (amennyi a szoba kifestéséhez elegendő)
• Dulux EasyCare Óvó lepel színű festékre
• Dulux EasyCare Áldott mirha színű festékre
• Dulux EasyCare Kemény dió színű festékre
• 1 db Dulux festőhengerre
• 1 db kicsi szivacs hengerre
• 1 tekercs Sensitive papírszalagra
• kartonpapírra

További inspiráló gyermekszobák:

Dulux UK films Dzsungel hero image

Dzsungel kaland

A gyermekek imádják az egzotikus állatok és az izgalmas dzsungel világát. Alakítsd át gyermeked szobáját egyedi dzsungel odúvá, hogy ezt a különleges világot ne csak a könyvekből és filmekből ismerje!

Dulux UK films Álmodozó hero image

Mert az álmok igenis valóra válnak!

Egy kisgyermek folyamatosan álmodozik arról, hogy a történetek főhőseivel együtt utazik mesebeli tájakra és csodás kalandok részese. Segíts neki megteremteni egy olyan fantáziavilágot, amelyben gondtalanul álmodozhat.

Dulux UK films Szuperhős hero image

Szuper szoba egy igazi szuperhősnek

Ha gyermeked egyik este a vacsoránál felkiált: "Szuperhős vagyok!", ne habozz sokáig! Készíts neki egy igazán vagány szuperhős rejtekhelyet!