Adatvédelmi Nyilatkozat: www.dulux.hu/

Ez a www.dulux.hu/hu („Weboldal”) Adatvédelmi Nyilatkozata. Az oldalt a „Weboldal Tulajdonosa” részben hivatkozott AkzoNobel jogi személy üzemelteti és tartja karban (a továbbiakban Akzo Nobel Coatings Zrt., illetve „mi”) irányítja a weboldalon keresztül begyűjtött valamennyi személyes adat feldolgozását.

Célunk, hogy a lehető legjobb Dulux élményt nyújtsuk Önnek. A velünk megosztott információk segítségével jobbá tesszük szolgáltatásainkat. A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja érthető formában ismertetni, hogyan használjuk személyes adatait, leírni, milyen lépéseket teszünk adatai védelme érdekében, valamint milyen lehetőségei vannak személyes adatai kezelésére és védelmére.

Az Adatvédelmi Nyilatkozat a jövőben változhat. Javasoljuk a Weboldal felhasználóinak, hogy időről időre tekintsék át az Adatvédelmi Nyilatkozat esetleges változásait. Az Adatvédelmi Nyilatkozat utolsó változtatásának ideje: 2015.07.29.

Mire vonatkozik ez az Adatvédelmi Nyilatkozat?

Az Adatvédelmi Nyilatkozat a Weboldal felhasználói személyes adatainak feldolgozására érvényes.

Milyen célból dolgozhatjuk fel személyes adatait?

Személyes adatait számos különböző célból felhasználhatjuk. Alább olvashatja a személyes adatok felhasznált típusainak, illetve ezek céljainak áttekintését.

 • A Weboldal vagy Alkalmazások használatakor, a Weboldal vagy Alkalmazás biztosításához, illetve a Weboldal műszaki és funkcionális kezelésére.
  Ehhez technikai adatokat, például IP-címet, a használt böngészőt, a felkeresett weboldalakat, előző/következő felkeresett weboldalakat, valamint a böngészés időtartamát dolgozzuk fel a Weboldal funkcióinak biztosítása, valamint az Önt érdeklő információk gyors és egyszerű elérése érdekében. Ezeket az adatokat használjuk a technikai problémák megoldására, illetve a weboldal bizonyos részeinek könnyebben elérhetővé tételére. Erre a célra ún. sütiket alkalmazunk bővebben
 • Amikor létrehozza Dulux fiókját, a fiók kezelésére, valamint a megrendelések titokban tartásának és biztonságának biztosításához.

  Mi tartozik ebbe a tevékenységi körbe?
  Ha úgy dönt, hogy létrehoz egy fiókot weboldalunkon, meg kell adnia személyes adatait, úgy mint nevét, érvényes e-mail címét és egyéb szükséges információkat, amelyek segítségével létrehozzuk személyes felhasználói fiókját. A fiók létrejöttét követően kiküldjük Önnek személyes bejelentkezési információit. Személyes adatai segítségével felügyelhetjük fiókját, biztosítva, hogy megrendelései bizalmasak és biztonságosak maradnak. Feldolgozzuk továbbá felhasználónevét, szerepét és bejelentkezési adatait is. Ezek segítségével például kérésére megváltoztathatjuk a fiók elfelejtett jelszavát, azonban a tényleges jelszót nem láthatjuk.

 • A webáruházban történő vásárlások esetén a megrendelés feldolgozására, valamint ügyfélszolgálati szolgáltatások biztosítására és kapcsolatkezelésre

  Mi tartozik ebbe a tevékenységi körbe?

  Amikor webáruházunkban vásárol, személyes adatai segítségével teljesítjük és szállítjuk le megrendelését, jelentjük a megrendelés állapotát, és meghiúsult tranzakció esetén ezek segítségével lépünk kapcsolatba Önnel. Ehhez kötelező megadnia nevét és földrajzi helyét, kapcsolati információit, például telefonszámát vagy e-mail címét, bankkártyája vagy egyéb fizetési módjai adatait, a vonatkozó feltételekbe való beleegyezését, illetve el kell döntenie, feliratkozik-e hírlevelünkre. Korábbi vásárlásairól szóló információkat is feldolgozunk. Ha kapcsolatba lép velünk a weboldalon keresztül, e-mailben, vagy bármely egyéb módon, kérdése megválaszolásához felhasználjuk elérhetőségi adatait, velünk való korábbi kommunikációját, valamint bármely egyéb, Ön által biztosított személyes adatot.

 • Termékeink és szolgáltatásaink fejlesztésére

  Mi tartozik ebbe a tevékenységi körbe?
  Az összegyűjtött személyes adatok segítségével elemezzük vásárlóink viselkedését, ennek megfelelően módosítva termékeink és szolgáltatásaink kínálatát, biztosítva, hogy mindig a legrelevánsabb tartalmak jussanak el Önhöz. Ez azt jelenti, hogy elemezzük, milyen gyakran olvassa hírlevelünket, keresi fel weboldalunkat, mely oldalakra kattint, és mely termékeket vásárolja meg a weboldalon keresztül. Az így begyűjtött információk alapján változtatni tudunk ajánlatainkon, hírleveleinken, illetve weboldalunkon. Az elemzés alapján promócióinkat is személyre szabhatjuk. A statisztikai elemzés alapján piackutatásokat is végzünk, hogy termékeinket és reklámanyagainkat a piaci fejleményekhez igazítsuk, azonban a kutatási eredményeket kizárólag összesített alapon jelentjük. Nyilvános forrásokból kiegészítő adatokat szerezhetünk be adatbázisunk kiegészítéséhez a fentebb leírt célok megvalósítása érdekében.

Az Ön döntései

 • IA sorsolásokban, versenyekben, eseményeken, promóciókon és/vagy nyereményjátékokban való részvétel esetén részvétele kezelésére

  Mi tartozik ebbe a tevékenységi körbe?
  Az Ön beleegyezésével e-mailben promóciókat küldhetünk, illetve sorsolásokban, versenyekben, eseményeken és nyereményjátékokon való részvételre invitálhatjuk Önt. Amennyiben úgy dönt, hogy ezen tevékenységek bármelyikében részt vesz, azok bejelentéséhez és megszervezéséhez szükségünk van személyes adataira. Továbbá, ha részt vesz ilyen jellegű tevékenységekben, szükségünk van személyes adataira a nyertes bejelentéséhez, a nyeremények kiosztásához, valamint a vásárlói reakciók felméréséhez a sorsolásokkal, versenyekkel, eseményekkel és nyereményjátékokkal kapcsolatban. Ehhez nevét, címét, e-mail címét, illetve az eseménnyel kapcsolatos beküldött anyagait dolgozzuk fel.

 • Ezeket az adatokat kizárólag akkor rögzítjük, ha a fiók regisztrálásakor beleegyezését adta, hogy az AkzoNobel személyre szabott információkat küldjön Önnek

  Mi tartozik ebbe a tevékenységi körbe?

  Eldöntheti, kíván-e az AkzoNobel-től személyre szabott promóciós anyagokat, többek között személyre szabott hírlevelet kapni, amelyet megadott preferenciáihoz igazítunk. Ehhez profilokat hozunk létre és elemezzük velünk való kapcsolatát. Ehhez megvizsgáljuk személyes adatait, mint például:

 • nevét, nemét, születési dátumát, e-mail címét és lakcímét;
 • preferenciáit és érdeklődési körét, köztük azokat, amelyeket aktívan megosztott velünk, illetve az AkzoNobel weboldalakkal és alkalmazásokkal való regisztrált érintkezése alapján következtetetteket (erre a célra sütiket alkalmazhatunk);
 • vásárlási előzményeit, mind online (amennyiben vásárlásait profiljához kapcsolja), mind offline (amikor offline vásárol); valamint
 • a linkeket, amelyekre e-mail üzeneteinkben rákattint. Így megismerjük érdeklődési körét, és az Ön számára lehető legrelevánsabb információkról és promóciókról tudjuk tájékoztatni. Előfordulhat, hogy kikérjük személyes véleményét termékeinkről és szolgáltatásainkról. Ha nem kíván további üzeneteket kapni, illetve le szeretne iratkozni egy bizonyos kommunikációs csatornáról (például SMS, közösségi média, e-mail vagy posta), kövesse az adott kommunikációs csatorna üzeneteiben leírt lépéseket.

Ki férhet hozzá adataihoz?

Adatait bizalmasan és gonddal kezeljük, és soha nem osztjuk meg harmadik felekkel, kivéve az Adatvédelmi Nyilatkozatban kifejezetten megnevezett esetekben.

 • Más jogi személyek az AkzoNobel csoporton belül
  Vásárlóinkról összesített, névtelen, illetve álnevesített adatokat oszthatunk meg az AkzoNobel csoport más tagjaival, amelyeket például piaci trendek elemzésében használnak fel. Ezek a csoporttagok: Akzo Nobel Decorative Coatings B.V. és Akzo Nobel Coatings International B.V., valamint valamennyi közvetlen vagy közvetett, a dekoratív festékek világpiacán tevékenykedő leányvállalatuk a következő kereskedelmi márkákon keresztül: Dulux (Valentine), Trimetal, Coral, Flexa, Hammerite, Marshall, Sadolin, Alabastina, Astral, Levis, Corona, International Paints.

 • Szolgáltatók
  Adatai feldolgozásához számos vállalat, például tárhelyszolgáltatók, futárszolgáltatók, fizetési szolgáltatók és hitelképesség-elbírálók szolgáltatásait vesszük igénybe. Ezek a vállalatok az Ön adatait a mi nevünkben, szigorú szabályozás mellett használják fel. Az ilyen és hasonló vállalatok számára nem engedélyezzük a fentebb leírt tevékenységeken kívül adatai bármely egyéb célra történő felhasználását.

 • Egyéb harmadik felek
  Előfordulhat, hogy kormányzati és bűnüldözési szervek kérésére ki kell adnunk személyes információit. Ezen felül kizárólag az Ön kifejezett, érvényes engedélyével osztjuk meg információit bármely egyéb vállalattal vagy személlyel.

Hogyan kezeljük az egyéb weboldalakhoz és közösségi médiához vezető linkeket?

Külső weboldalak

Weboldalunkon találkozhat más weboldalakra mutató linkekkel. Bár ezeket a weboldalakat gondosan válogattuk ki, nem vállalunk felelősséget személyes adatainak ezen oldalak általi feldolgozásáért. Használati feltételeink, illetve a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat ennélfogva nem vonatkoznak az ilyen weboldalak használatára.

Közösségi média

Weboldalunk és alkalmazásaink számos beépített közösségi hálózati modult tartalmazhatnak. Amennyiben úgy dönt, hogy bármely módon érintkezésbe lép egy közösségi hálózattal (például felhasználói fiók regisztrációjával), a weboldalunkon vagy alkalmazásainkon keresztül végzett tevékenységei a közösségi hálózatok, mint például a Facebook vagy Twitter számára is elérhetővé válnak.

Ha valamely weboldalunk vagy alkalmazásunk használata közben be van jelentkezve e közösségi hálózatok egyikére, az hozzáadhatja ezt az információt a hálózaton fenntartott profiljához. Ha a beépített közösségi modulok valamelyikét használja, ezt az információt a rendszer továbbítja a közösségi hálózatnak. Amennyiben nem kívánja, hogy ezek az adatok továbbításra kerüljenek, kérjük, weboldalaink és alkalmazásaink használata előtt jelentkezzen ki a közösségi hálózatról.

Lehetősége van létező közösségi hálózati fiókja (például Facebook fiókja) segítségével létrehozni felhasználói fiókját weboldalunkon. Ezzel időt takaríthat meg, mivel bejelentkezési adatait a közösségi hálózati fiókból importáljuk. Amennyiben ezt a „közösségi bejelentkezés” lehetőséget használja, előfordulhat, hogy a közösségi hálózat bizonyos adatokat, például nevét, korát, tartózkodási helyét, preferenciáit, foglalkozását, és nyilvános profiljában szereplő egyéb információit továbbítja weboldalunkra, valamint hozzáférést adhat képeihez és ismerősei listájához. Ezt az információt nem a mi weboldalunk igényli, hanem a közösségi hálózat továbbítja a közösségi bejelentkezés lehetőség használatakor. A közösségi bejelentkezés lehetőség használatakor kizárólag a felhasználói fiókja létrehozásához szükséges adatokat importáljuk, és azok beérkezése után azonnal töröljük a közösségi hálózaton keresztül kapott információkat. A felhasználói fiók létrehozását követően kiegészítheti azt bármely információval, amelyet meg kíván osztani velünk.

A közösségi média platformja a szolgáltató saját beállításaiban engedélyezett mértékig AkzoNobel hirdetéseket oszthat meg Önnel

A személyes adatok tárolásáról és továbbításáról, illetve az Ön jogairól és adatvédelmi beállításokról szóló részletes információkért olvassa el az adott közösségi hálózat adatvédelmi szabályzatát.

Kiadhatnak 16 éven aluli személyek személyes adatokat?

16 éven aluli személyek kizárólag akkor adhatnak ki az Akzo Nobel Coatings Zrt. Számára személyes adatokat, ha erre szülőjüktől, illetve törvényes gondviselőjüktől kifejezett írásos engedélyt kaptak, és a szülő/gondviselő elolvasta a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot.

Hogyan védjük adatait?

Személyes adatait szigorúan bizalmasan kezeljük, és megteszünk minden szükséges műszaki és szervezeti intézkedést az adatvesztés, illetve az adatok törvénytelen feldolgozása ellen. Ennek érdekében számos biztonsági intézkedést alkalmazunk, úgy mint biztosított szervereket, tűzfalakat és titkosítást, valamint az adattárolás helyének fizikai védelmét.

Az adatok tárolása

Személyes adatait kizárólag a begyűjtésük céljának megvalósításához szükséges ideig, illetve a törvény által előírt ideig tároljuk.

Kihez fordulhat a hozzáféréssel, eltávolítással stb. kapcsolatos kérdéseivel és kéréseivel?

Bármikor hozzáférhet általunk feldolgozott személyes adataihoz, illetve igényelheti ezek javítását vagy eltávolítását a következő elérhetőségen:

Akzo Nobel Coatings Zrt.

1134 Budapest, Váci út 45/C.

Hungary

Phone: +36 1 430 3950

Fax: +36 1 430 3969