Érezd magad otthon!

„Amikor valakinek az otthonában vagy hotelban vagyok, a fejemben mindig eljátszom azzal a gondolattal, hogy mit tartanék meg és mit változtatnék, ha ott élnék. Aztán kitalálom, hogy otthon hogy valósítsam meg azokat, amiket megtartanék.”

-- Willeke Jongejan, vezető globális színtervező

Vedd észre a kis dolgokat!

„Úgy látom, hogy egy kultúráról a legtöbbet a kis dolgokon keresztül lehet felfedezni. Vegyük például az élelmiszer csomagolást - a dizájn mindenhol más. Amikor külföldön vagyok, mindig hozok haza címkéket, csomagolóanyagokat, nyomtatott szórólapokat - és inspirációnak használom őket.”

-- Marieke van der Bruggen, globális színtervező

Kirakatnézegetés

„Egyik kedvenc időtöltésem külföldön, hogy naplementekor járom a város utcáit és nézem, ahogy a lakásokban meggyújtják a villanyokat. Szeretem látni, hogyan élnek dekorált otthonukban és mindig találok hazavihető ötletet.”

Heleen van Gent, a Global Aesthetics Center igazgatója

Ínyenc ihlet

„A bárok és az éttermek számomra kitűnő ötletforrások. Mindent lefényképezek a széktől a hamutartóig, a poharaktól a tükrökig. Otthonra hasonló tárgyakat keresek online webhelyeken.”

--Marieke Wielinga, globális színtervező

Utazási album

„Amikor utazom, szeretek szövetmintákat gyűjteni. Lehet ez párna, sál, egy kis kárpitszövet - mindegy. A minták és színek mindenhol más nyelven beszélnek és mindegyik hatással lesz munkahelyi és otthoni ötleteimre.”

-- Louise Smith, vezető globális színtervező