1. Fess egy finom csipkés mintát!

Gyönyörű csipkés mintát könnyű létrehozni. Stencil készletet vehetsz a helyi kézművesboltban vagy csinálhatsz egyet magadnak.

Mielőtt ragasztószalaggal a falhoz rögzíted a stencilt, legjobb, ha megméred és megjelölöd ceruzával a falat, hogy a stencil biztosan teljesen egyenes legyen. Ezután fesd át a stencilt hengerrel vagy festőecsettel!

2. Öltöztesd ágyadat puha szövetekbe!

Baldachinnal tedd varázslatossá ágyadat! A gyönyörű redőzött szövetek segítenek a fény felfogásában és lágy, romantikus hangulat felkeltésében.

3. Fess gazdag, érzéki színekkel!

A romantika és a dráma együtt jár, úgyhogy miért ne vennéd körbe magad mély, érzéki színekkel. A sötét zöldeskék fokozza a hangulatot, amíg a mélyvörös szenvedélyt sugároz. Az egész szobát is kifestheted ezeknek a mély, drámai színárnyalatoknak egyikével, vagy egy kis drámát vihetsz be figyelemfelkeltő fallal vagy hangsúllyal.

4. Tobzódj a pazar kelmékben!

A luxusszövetek rétegei remek romantikus hangulatot keltenek. Az ágyneműt, a lakástextilt és a párnákat luxusszövetekből válaszd, mint a bársony, a selyem és a műszőrme.

5. Játssz a fénnyel és árnyékkal!

A mennyezet fényes csillárja helyett használj különféle világító elemeket, hogy a szoba különböző pontjai fókuszba kerüljenek, lágy fényű lámpát helyezz a kisasztalra vagy olvasólámpát a fotel mellé, hogy egy kényelmes kis sarkot hozz létre!