Dulux Trade Weathershield Vakolat bázis

Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Matt
 • Kiadósság 2,5-3 kg/m2
 • Száradási idő 4 nap
 • Rétegek 1
Terméktulajdonságok
 • Idojárásálló
 • UV álló
 • Penészgátló
 • Hosszantartó védelem
 • Rugalmas felület
 • Könnyű felhordás

Termék leírás

A Dulux Trade Weathershield Vakolat kiváló minőségű dekoratív bevonat homlokzatok és egyéb kültéri falfelületek díszítésére és védelmére. A szilikonadaléknak köszönhetően a termék feldolgozási tulajdonságai kiválóak, a kialakított felület sokáig megőrzi rugalmasságát. Megvédi a felületet a környezeti hatások (csapadék, pára, hőingadozás, UV sugárzás) károsító hatásaitól. A szálerősítés megnöveli a bevonat ellenállóképességét a mechanikai hatásokkal szemben, megelőzi a hajszálrepedések kialakulását. Speciális összetevői védik a bevonatot az alga és penész károsító hatásaitól.

Alkalmazás

Alkalmazható hőszigetelő rendszereken, hagyományos vakolatokon, beton és egyéb ásványi felületeken, valamint tapaszokon és szerves kötőanyagú simítótapaszokon.
Hőszigetelő rendszerek esetén vegye figyelembe a rendszer gyártójának műszaki előírásait! Kérje szaktanácsadónk segítségét a már előzetesen díszítő vakolattal ellátott (pl. kőporos) falfelületek felújítása előtt.

Biztonság

Gyermekektől elzárva tartandó. SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Rosszullét esetén orvosi ellátást kell kérni. LENYELÉS ESETÉN: A szájat ki kell öblíteni. TILOS hánytatni. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. Száraz helyen tárolandó. Zárt edényben tárolandó. A tárolási hőmérséklet legfeljebb 30 °C lehet. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: valamennyi helyi, nemzeti, és nemzetközi szabályozás szerint. 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one [no. EC 247-500-7] and 2-methyl-2H-isothiazol-3-one [no. EC 220-239-6] (3: 1); 1,2 benzisothiazole-3- (2H) -one [no. CE 220-120-9] tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni. EU határérték erre a termékre (A/c – VB): 40 g/L (2010). Ez a termék legfeljebb 39g/L VOC-t tartalmaz. Felvitel közben használjon megfelelő védőöltözetet. A száraz film csiszolása, lángvágás, hegesztés során megnövekszik a por, a veszélyes füst/gőz/pára. Ahol lehetséges nedves csiszolást (nedves úton történő egyenletes felület kialakítását) kell alkalmazni. Amennyiben helyi elszívó ventilátorral a káros anyagok elszívása nem elegendő, megfelelő légzésvédő készüléket kell használni. Festés során a szerszámokból a lehető legtöbb festéket fel kell használni. Csak a teljesen kiürült és kitisztított csomagolóedény hasznosítható újra. A kiürült csomagolóedény élelmiszerek tárolására nem alkalmas. A termék maradékát és a termék maradékával szennyezett csomagolóedényt a kijelölt gyűjtőhelyre kell vinni.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Az alkalmazott bevonatrendszert és a szükséges előkészítést a hordozófelület aktuális állapotának megfelelően kell kiválasztani. A felület legyen ép, stabil, tiszta, száraz, szilárd, sókivirágzás- penész-, alga-, gomba- és pormentes. A mikroorganizmusokkal szennyezett felületet kezelje erre alkalmas szerrel. Felvitel előtt az alapfelületet azonos anyaggal egységes színre, struktúrára kell előkészíteni.
  Új felületek
  Frissen vakolt és beton felületen, csak teljes átszáradás/kötés (28 nap) után alkalmazható. A hőszigetelő rendszerek ragasztói esetében vegye figyelembe a rendszer gyártójának műszaki előírásait, de hagyjon legalább 1 hét száradási/kötési időt. Távolítsa el a megszáradt anyagmaradványokat. Alapozzon egy réteg Dulux Trade Weathershield Vakolatalapozóval és hagyjon 24 óra száradási időt.
  Régebbi és / vagy már bevont felületek
  A nem hordképes régi bevonatot vagy festékréteget maradéktalanul el kell távolítani. A felület hibáinak (leveles leválás, repedések) javításához ne alkalmazzon (oldószeres) lakkokat, zománcokat vagy egyéb festékeket. A kijavított felületeket egyenlítse ki, csiszolja simára és hagyja száradni legalább 72 órán keresztül. Ezt követően tisztítsa meg a portól és egyéb szennyeződésektől és alapozzon egy réteg Dulux Trade Weathershield Vakolatalapozóval és hagyjon 24 óra száradási időt.
 • 2. Tísztítás
  Használat után a munkaeszközöket azonnal vízzel meg kell tisztítani. A kötés után a vakolat csak mechanikai úton távolítható el.
 • 3. Tárolás
  Tárolja hőtől és közvetlen napfénytől és egyéb hőforrásoktól védve az eredeti, jól lezárt csomagolásban +5°C és +30°C között. FAGYVESZÉLYES!
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...