„A költözés (és maga az élet) néha stresszes tud lenni. Hogyan tudom elérni a színek segítségével, hogy újra energiával telinek érezzem magam?”

Ha stresszesnek találod a költözést, ezzel nem vagy egyedül: nemzetközi felmérésünkből kiderül, hogy a lakástulajdonosok csaknem fele elgyötörtnek érezte magát a költözés után. Ehhez még hozzáadódik a stresszes munka és a mozgalmas családi élet: hát nem csoda, ha nyugodt otthonra vágyunk!

A színek gyors felüdülést hozhatnak a fáradt elme számára. Ez az öt hálószobai összeállítás segít, hogy nap mint nap feltöltődve, tettre készen ébredj (és késznek érezd magad arra, hogy folytasd a kipakolást)!

A zöld tökéletes egyensúlyt jelent a vibráló és a pihentető színek között: fess a falaidra ropogósan friss árnyalatokat, és mindjárt könnyebben megy a reggeli ébredés!

1) Frissítő zöld

A zöld tökéletes egyensúlyt jelent a vibráló és a pihentető színek között, ezért ideális választás a hálószobába. Fess a falakra ropogósan friss árnyalatokat, és mindjárt könnyebben megy a reggeli ébredés! Vagy válaszd a tenger színeit, és élvezd a békés feltöltődést!

Melyik festéket ajánljuk? A Rügyező akácia, a Zsenge kávécserje vagy a Bambusz liget árnyalatot.

A violaszín az egyik legmegnyugtatóbb tónus a színskálán. Pihentető, és jó közérzetet biztosít.

2) Szelíd violaszín

A violaszín az egyik legmegnyugtatóbb tónus a színskálán. Pihentető, és jó közérzetet biztosít. Állítólag a meditációt is segíti − éppen erre van szükséged ahhoz, hogy megnyugodj egy sűrű költözéses nap után.

Melyik festéket ajánljuk? A Virágzó zsálya, a Nyíló rozmaring vagy a Levendula völgy árnyalatot.

Az élénk narancssárgától garantáltan kipattansz reggel az ágyból! A terrakotta vagy egy rezes árnyalat visszafogottabb választás a hálószobai összeállításhoz.

3) Energizáló narancssárga

Az élénk narancssárgától garantáltan kipattansz reggel az ágyból! Az élénk narancsszínek vibráló, retro érzetet keltenek, és erősségüknek köszönhetően legjobban általában hangsúlyként működnek. Ha körös-körül narancsszínt szeretnél, a terrakotta vagy egy rezes árnyalat visszafogottabb választás a hálószobai összeállításhoz.

Melyik festéket ajánljuk? A Homok mandala a Shaolin köpeny vagy a Fűszeres jakvaj árnyalatot.

A sárga sokszor élénkebbnek tűnik a falakon, mint a színpalettán, ezért a hálószobához érdemes a választottnál néhány árnyalattal világosabb színt használni.

4) Derűs sárga

Egy napfényes sárga szoba már az ébredéskor azonnal mosolyt varázsol az arcodra! A sárga sokszor élénkebbnek tűnik a falakon, mint a színpalettán, ezért a hálószobához érdemes a választottnál néhány árnyalattal világosabb színt használni, különben lehet, hogy túlságosan erősnek fogod érezni.

Melyik festéket ajánljuk? A Citrus liget a Szikrázó napkelte vagy a Shiva szentély árnyalatot.

A kék karakteres színösszeállítást eredményez, ami ugyanakkor a legnagyobb mértékben megnyugtató. Gyakorlatilag még a pulzust is képes lelassítani, és segít ellazulni egy sűrű nap után.

5) Nyugtató kék

A kék karakteres színösszeállítást eredményez, ami ugyanakkor a legnagyobb mértékben megnyugtató. Gyakorlatilag még a pulzust is képes lelassítani, és segít ellazulni egy sűrű nap után, hogy aztán frissen és könnyedén ébredj!

Melyik festéket ajánljuk? A Jégvilág a Könnyű fátyol vagy a Tiszta ég árnyalatot.

Top tipp

A hangulatjavító színek alkalmazásának egy rafinált módja, ha ombre, azaz színátmenetes hatást választasz: vidd fel a kívánt színt a fal alsó felére, majd fokozatosan halványítsd a plafon felé.