„Hogyan kápráztassam el színekkel az otthonomba érkező vendégeket?”

A közelmúltban végzett nemzetközi felmérésünk szerint a költözők csaknem 50%-a elismerte, hogy nagyon is foglalkoztatja őket, vajon szép-e az otthonuk, mielőtt vendégek érkeznek.

Minden tizedik megkérdezett egyenesen azt mondta, hogy igyekszik elkerülni a meghívásokat, amíg nem érzi úgy, hogy otthona teljesen elkészült.

Ingrid Collins pszichológus és színszakértő szerint ez teljesen normális. Tulajdonképpen belénk van kódolva, hogy büszkék legyünk az otthonunkra.

„Az otthonunk berendezése és a ruházatunk egyfajta nonverbális kommunikációja a személyiségünknek” – magyarázza − „az emberek valahol mélyen még mindig törzsi lények, és szeretnék lenyűgözni a törzs többi tagját a megjelenésükkel.”

Ha merész színeket használsz, az egész biztosan erős és tartós benyomást kelt.

A színek ereje

Az a kimondatlan üzenet, amelyet az otthonunk hordoz, még fontosabbá válik, amikor új helyre költözünk. Meg szeretnénk mutatni a barátainknak és a családtagoknak, hogy új életet kezdünk, és előre tartunk a világban.

Ha merész színeket használsz, az egész biztosan erős és tartós benyomást kelt. Néhány szín azonban hatásosabb a többinél. Íme, néhány merész, ütős szín:

A piros a színskála legenergetizálóbb színe, és hívogató melegséget sugároz.

1) Piros

A piros a színskála legenergetizálóbb színe, és hívogató melegséget sugároz. Még otthonosabb, ha gyertyafénnyel világítjuk meg, ezért remek választás az ebédlőkbe.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 10YR 14/348 vagy a 10YR 14/465 árnyalatot!

A narancs csak úgy pezseg az élettől! Használd a falakon, és azonnal vidám, életteli otthon érzését kelti!

2) Narancs

A narancs csak úgy pezseg az élettől! Használd a falakon, és azonnal vidám, életteli otthon érzését kelti! Önmagában egy kicsit erős lehet, ezért próbáld kiegyensúlyozni a komplementer kékkel – máris kész a karakteres, modern összeállítás!

Vagy válassz egy sokoldalú árnyalatot, például a 2015. Év Színét, a Réz narancsot. Ez önmagában is remekül mutat, de dönthetsz úgy is, hogy csak egy hangsúlyos falon használod, hogy egy kis melegséget vigyél a színösszeállításba.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki az Izzó homoktövis, a Végtelen tenger árnyalatot és a 2015. Év Színét, a Réz narancsot!

Az arany gazdagságot sugall, így kiváló választás, ha a vendégeidet luxushangulattal akarod lenyűgözni.

3) Arany

Az arany gazdagságot sugall, így kiváló választás, ha a vendégeidet luxushangulattal akarod lenyűgözni. A kevesebb több: használj halvány árnyalatot a falakon, és a ragyogást bízd a gondosan megválasztott arany kiegészítőkre!

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a Simogató napsugár vagy a Zsálya tea árnyalatot!

A bíborlila gazdag tónusai magabiztosságot és önbizalmat sugároznak, de tudnod kell, hogy legjobban hangsúlyként működnek, nem az egész falon alkalmazva.

4) Bíborlila

Használj mély bíbor színeket, és garantáltan karakteres lesz az otthonod! Gazdag tónusaik magabiztosságot és önbizalmat sugároznak. Erősségük miatt legjobban általában hangsúlyként működnek, nem az egész falon alkalmazva.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 23RB 11/349, a 30RR 09/187 vagy a 30RB 11/133 árnyalatot!

A kékeszöld divatos, ugyanakkor költséghatékony színválasztás, amely egyszersmind igen változatos. Ugyanolyan jó háttér a hipermodern összeállításokhoz, mint a hagyományos otthonokhoz.

5) Kékeszöld

A kékeszöld divatos, ugyanakkor költséghatékony színválasztás, amely egyszersmind igen változatos. Ugyanolyan jó háttér a hipermodern összeállításokhoz, mint a hagyományos otthonokhoz, és a választott tónustól függően lehet sötét és stílusos vagy élénk és felpezsdítő.

Melyik festéket ajánljuk? Mit szólnál a 10BG 22/248, a 26BG 09/247 vagy az 56GG 64/258 árnyalathoz?