A 2017-es palettát meghatározó négy trend mindegyikében előkelő szerepet játszik a kék szín – az életünk minden területén jelen van, ráadásul különböző formákkal és árnyalatokkal párosítva változatos hangulatokat és érzéseket válthat ki, a nyugalomtól a vitalitásig.

Sokoldalú szín minden helyiséghez

A 2017-es év színe, a szürkéskék kiválóan kombinálható a kék egyéb árnyalataival, illetve a természetes fa színeivel.

Ha úgy gondolunk otthonunkra, mint az a hely, ahol megosztunk egymással élményeket, eszünk, alszunk, nevetünk, sírunk és ünneplünk, ahol élünk, és gyakran dolgozunk is, a kék szín sokoldalúsága kiemelkedő. A Denim Drift jól ötvözhető a kék egyéb tónusaival vagy a természetes faszínekkel; sőt, akár a sárga árnyalataival erős kontrasztba állítva élénk hatást érhetünk el vele.

Melyik festéket vegyem?

Denim Drift 87BG 27/077

A falakon túl

A 2017-es év színe, a szürkéskék kiválóan kombinálható a kék egyéb árnyalataival, és lélegzetelállító konyhai dizájn hozható létre vele.

Heleen van Gent, a Globális Esztétikai Központ kreatív igazgatója szerint "a festékkel többet is elérhetünk, mint pusztán lefesteni a falat. A mennyezet lefestése egyszerű, mégis hatásos módja annak, hogy teljesen elmerüljünk az adott színben".

Hasonló módon, ha az ajtókat vagy egyes bútordarabokat, mint például a szekrényeket komplementer színekkel festjük le, illetve a festék színével harmonizáló bútorokat vagy kiegészítőket használunk, új és szokatlan kombinációkat hozhatunk létre.

Ha azonban vonakodsz attól, hogy nagy falfelületeket teljesen kékre fess, akkor fess csak motívumokat egy térelválasztó falra, illetve a résekbe vagy a polc mögé – így egyszerű, mégis hatásos módon játszhatsz a különböző palettákkal.

Melyik festéket vegyem?

06BB 39/179
89BG 72/060
66BB 06/077

Használd ki az építészeti adottságokat!

Fedezd fel, hogyan alakíthatod át otthonod a 2017-es év színével, a szürkéskékkel (87GB 27/077).

Az otthonod egyes szobáinak felépítését használhatod útmutatóként a különböző színzónák felosztásához. A korlátok, lépcsőfeljárók vagy a meglévő térelválasztók mind természetes választóvonalként szolgálhatnak, hogy szabadon kísérletezhess egy adott színösszeállítás különböző árnyalatival. Ne légy rest játszani az építészetileg kialakított választóvonalakkal.

Melyik festéket vegyem?

06BB 39/179
89YY 80/039

Ne félj használni a kezed!

Nem kell, hogy tökéletes legyen. A kézzel festett motívumok és a szándékosan elnagyolt határvonal a különböző árnyalatok között fokozhatja a merész tökéletlenséget, ami még hatásosabbá teheti a szobát. Heleen úgy fogalmaz, hogy "a térelválasztó fal ötletek könnyen megvalósíthatók. Stencil sem kell hozzá, csak játékos módon adjunk egy kis színt a falnak".

Találd meg a hozzád illő kék színt

Ha még nem vagy biztos benne, hogy elég merész vagy-e kipróbálni a kéket, töltsd le a Dulux Visualizer alkalmazást, amelynek segítségével azonnal megtekintheted, hogyan alkalmazhatod ötletesen a kék árnyalatokat a saját otthonodban.