A munka világa egyre mobilabbá válik. Magunkkal visszük a munkát, bárhová megyünk, ezzel együtt pedig a szabadság és a munkaidő közti határvonal is egyre inkább elmosódik. Legtöbbünk számára a laptop jelenti a hordozható irodát. Ugyanakkor csak keveseknek adatik meg, hogy otthon egy teljes helyiséget áldozzanak a munkájunak. Felmerül a kérdés, hogy ha kicsi a hely, hogyan tudunk mégis leválasztani egy kis irodát?

A kis helyek okos felhasználása négy egyszerű lépésben

Válassz olyan ebédlőasztalt, amely íróasztalként is használható.

A helyiségek sokkal dinamikusabb helyek, mint első látásra gondolnánk. Alapvetően négy falból, mennyezetből és padlóból állnak, de némi képzelőerővel és a megfelelő eszközökkel sokkal több kihozható belőlük, ahogy arra Marieke Wielinga, az AkzoNobel vezető színtervezője is felhívja a figyelmünket: "Ha kis lakásban élünk, a legfontosabb az alkalmazkodókészség. Válasszunk olyan asztalt és székeket, amelyek egyaránt alkalmasak étkezésre és számítógépes munkára, valamint helyezzünk el olvasásra is alkalmas mennyezetvilágítást".

Alakítsd az ágyat kreatív térré!

Furfangos megoldásokkal sokoldalú térré változtathatod az ágyat.

Ahogy viccesen meg szoktuk jegyezni, az ágy nem csak alvásra való... Marieke azt tanácsolja, hogy "ha szeretnél az ágyban, a kényelmes paplanodba burkolódzva dolgozni, szerezz be egy laptop állványt, amely írásra és számítógépes munkára is alkalmas. Az is fontos, hogy a színekkel megteremtsük a megfelelő hangulatot, hogy minden egyes helyiségben egyaránt szívesen dolgozz vagy akár pihenj.

Melyik festéket vegyem?

54YY 22/044
67YR 56/055

Kreatív, sokoldalú kéttónusú fal

Színblokkokkal látványosan leválaszthatod a dolgozósarkot.

A többfunkciós helyiségekben rugalmas légkörre van szükség. "A Denim Drift, a 2017-es év színe ideális alapul szolgálhat ilyen esetekben", mondja Marieke. "Hűvös kifinomultságot áraszt, amely egyrészt elegáns, másrészt munka közben elősegíti a higgadt összpontosítást. Krémszínnel vagy zölddel kiegészítve kéttónusú falat is festhetünk vele, amelyet tovább lehet tagolni okkersárga, gazdag vörösesbarna vagy égetett narancs színekkel".

Melyik festéket vegyem?

Denim Drift 87BG 27/077
67YR 56/055
20GY 46/067
34YY 31/502
21YR 13/383
77YR 26/391

Egyszerű tippek az íróasztal elhelyezésére

Építsd be a munkaállomást a faliszekrénybe!

"Ha szeretnél külön íróasztalt a nappaliban, fontos hogy legyen világos és rendezett, valamint használj alacsony széket munka közben. Találj ki ügyes megoldásokat a tárolásra, például helyezz el élénk színekkel kiemelt polcokat. Érdemes az íróasztal melletti falat egy sávban más színűre festeni a térelválasztó hatás elérése érdekében".

Melyik festéket vegyem?

21YR 13/383
Denim Drift 87BG 27/077

Ha további egyszerű megoldásokat szeretnél megismerni az otthoni dolgozósarok kialakítására, olvasd el az Otthoni dolgozósarok tervezése című cikket is!