„A költözés drága dolog, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy megvalósítsuk a konyhát, amelyet mindig is akartunk. Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a konyhából gazdaságosan?”

A közelmúltban végzett nemzetközi felmérésünk szerint a költözők több mint egyharmada egyetért abban, hogy egy új ház akkor lesz otthonos, amikor a konyha is elkészül.

Ám ha a költözés utáni költségvetésedbe már nem fér bele álmaid konyhája, a Dulux színszakértője, Louise Tod megosztott velünk néhány gazdaságos dizájntippet, amivel nem kell várnod.

Fess be egy üres, fehér területet szürkésbarnával és alakítsd meghitt családi fészekké, vagy lehelj bele életet energetizáló, élénk színekkel!

1) Fesd ki a falakat!

Akár festővel csináltatod meg, akár magad festesz, ez mindenképpen gazdaságos módja annak, hogy a konyhát a saját ízlésedre formáld. Fess be egy üres, fehér területet szürkésbarnával és alakítsd meghitt családi fészekké, vagy lehelj bele életet energetizáló, élénk színekkel!

Melyik festéket ajánljuk? Válaszd a Nagyvilág színei Bódító kardamon és Rügyező akácia árnyalatat!

Egy kevés festék azonnal újjá varázsolja az öreg konyhaszekrényeket.

2) Fesd le a szekrényeket!

Egy kevés festék azonnal életre kelti a régi konyhaszekrényeket. A meleg, semleges színek nyugtatóan hatnak és jól kombinálhatók, míg az ezüstösszürkék modern kinézetet kölcsönöznek az összeállításodnak.

Melyik festéket ajánljuk? Mit szólnál a Selymes szantál vagy az Ezüst jég árnyalathoz?

Fesd élénk színűre a konyhaszekrény belső felületét, és garantáltan jókedvre derülsz, valahányszor kinyitod az ajtaját!

3) Fesd ki a szekrények belsejét!

Fesd élénk színűre a konyhaszekrény belső felületét, és garantáltan jókedvre derülsz, valahányszor kinyitod az ajtaját! Vagy még jobb, ha leveszed a felső ajtókat, és már kész is vannak a színes, nyitott polcok, amelyek egész biztosan mosolyra fakasztanak!

Ha félsz attól, hogy merész színt válassz a falakra, próbálkozz inkább a fafelületekkel!

4) Fesd le az ablak- vagy ajtókereteket!

Ha félsz attól, hogy merész színt válassz a falakra, próbálkozz inkább a fafelületekkel! A pezsdítő mélykék színek kifinomult összeállítást eredményeznek, és tágasabbnak tűnik tőlük a tér, ha a falak viszont világosabb árnyalatúak.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a 30BB 10/112 és a 30BB 08/263 színt!

A régi fiók- és szekrényfogantyúk lecserélése a leggyorsabb és legegyszerűbb mód arra, hogy olcsón új arculatot adj a konyhádnak

5) Cseréld le a szekrények fogantyúit!

A régi fiók- és szekrényfogantyúk lecserélése a leggyorsabb és legegyszerűbb mód arra, hogy olcsón új arculatot adj a konyhádnak. Ha időtlen dizájnt szeretnél, használj klasszikus bronz vagy fényezett nikkel fogantyúkat. Ezek azonnal előkelővé varázsolják a levegőt, és szinte minden színösszeállításhoz jól illenek.

Tedd fel a koronát a konyha átalakítására néhány mókás kiegészítővel! Szinte bárhol vehetsz színes kenyérpirítót és vízforralót; ha pedig közszemlére teszed a színes evőeszközöket, azzal izgalmassá és sokarcúbbá teszed a konyhai összeállítást.

6) Fess egy iskolatáblát!

Fess le egy kisebb területet táblafestékkel, és máris kész a stílusos háttér a bevásárlólistának − ráadásul a gyerekek is imádni fognak rajzolni rá! Vagy fess egy merész csíkot valamelyik falra a drámai hatás érdekében.

Melyik festéket ajánljuk? Kísérletezz az 56GG 64/258 és a 70YR 30/651 árnyalattal!

Az élénk színű kenyérpirítók, vízforralók és evőeszközök izgalmassá és sokarcúbbá tehetik a konyhai összeállítást

7) Válassz élénk kiegészítőket!

Tedd fel a koronát a konyha átalakítására néhány mókás kiegészítővel! Szinte bárhol vehetsz színes kenyérpirítót és vízforralót; ha pedig közszemlére teszed a színes evőeszközöket, azzal izgalmassá és sokarcúbbá teszed a konyhai összeállítást.

Top tipp

Keresd fel a honlapunkat, és nézd meg úttörő termékeinket, amelyek taszítják a konyhai foltokat, és lemoshatóak!