Nem kell lecserélned a régi bútoraidat csak azért, hogy illeszkedjenek az otthonod új stílusához. Még a megfáradtnak tűnő bútordarabokat is fel lehet dobni ügyes festéssel, ami lehetővé teszi, hogy tetszés szerint személyre szabd azokat.

A Globális Esztétikai Központ vezető színtervezője, Louise Tod szerint "a lényeg, hogy szokatlan módon használjuk a színeket. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egy használtan vásárolt bútort felújítunk, vagy átfestjük a régi székeket, és ezzel a szoba hangsúlyos elemévé tesszük".

Melyik festéket vegyem?

82GG 12/289
11RR 43/050
Denim Drift 87BG 27/077

Meglepő hatás gazdaságosan

A mély, gazdag színek megalapozzák a hangulatot az antik tárgyakhoz.

A meglévő vagy használtan vásárolt bútorok takarékos, fenntartható és kreatív megoldást jelentenek, ráadásul rendkívül egyszerűen megoldható a felújításuk. Nem csak azért költséghatékony, mert nem kell kidobni a régi bútorokat, hanem mert az új bútorok árának töredékéért találhatunk régi, egyedi darabokat. A régiségboltok és a bolhapiacok mellett érdemes figyelemmel kísérni a környéken megrendezett garázsvásárokat is.

Melyik festéket vegyem?

01GG 07/070

Régi bútorok felújítsa

A kéttónusú falak és az újrafestett antik bútorok játékos, mégis stílusos megjelenést kölcsönöznek otthonodnak.

A bútorok átfestésével furfangosan bevihetjük a többtónusú színeket az otthonunk különböző tereibe. Ráadásul ez egy egyszerű módja annak, hogy az idejét múlt bútordarabokat átalakítsuk. Egy merész színnel a megfáradt kisasztalt üde, modern külsővel ruházhatjuk fel.

Melyik festéket vegyem?

01GG 07/070
94GY 66/038

Csak természetesen

Zöld árnyalatok változatos palettájával fokozhatod egy növényekkel teli szoba gazdag hangulatát.

Louise szerint "ennek a megoldásnak az egyik nagy előnye, hogy a szükséges anyagok nem feltétlenül drágák vagy magasan feldolgozott termékek". Ráadásul ezzel a módszerrel egyszerre divatossá és természetessé tehetjük a megunt bútordarabokat. "A bambuszból vagy vesszőfonatból készült tárgyak bohém hangulatot sugároznak, de manapság a legkorszerűbb lakberendezési irányzatokban is használják őket".

És ez még nem minden. Növények bevonásával puhíthatjuk az összhatást – helyezhetjük őket például egy felújított asztalra vagy újrafestett faszékek köré. Louise úgy fogalmaz, hogy "a növények érzelmi és fizikai töltetet is adnak. Kellemesebbé teszik a környezetet, és a lelkünkre is kedvezően hatnak".

Melyik festéket vegyem?

87YY 13/208

Lásd új színben a bútoraidat

Töltsd le a Dulux Visualizer ingyenes szobakifestő alkalmazást, és keresd meg a felújított bútoraidhoz illő ideális falfesték-színt.