Szeretnénk megosztani veled néhány eddigi eredményünket, illetve azokat a célokat, amelyeknek elérése érdekében „Planet Possible” kezdeményezésünk keretében dolgozunk.

1. Rövid távú célok a hosszú távú fenntarthatóság érdekében

Fontos célunk, hogy 2020-ra bevételünk egyötöde fenntartható termékek értékesítéséből származzon.

A fenntarthatóság melletti elkötelezettségünk odáig terjed, hogy rövid távú céljaink között szerepel, hogy 2020-ra bevételeink 20%-a fenntarthatóbb termékek forgalmazásából származzon. Ezért olyan magas minőségű festékeket alkottunk meg, amelyekkel jelentősen többet lehet festeni, továbbá festékeink doboza is olyan anyagokból készül, amelyeknek köszönhetően az még a legutolsó munka befejezését követően is hosszú ideig újrahasznosítható marad.

2. Festékek, amelyek kíméletesebbek a környezettel és veled

Rövidebb száradási időt kínáló vízbázisú festékeink tökéletesen helyettesítik az oldószeralapú termékeket.

Keményen dolgozunk rajta, hogy az oldószeralapú termékeket vízbázisú festékekre cseréljük. Ez utóbbiak ugyanis gyorsabban száradnak, könnyebben moshatóak és szagmentesek, így nem csupán te lélegezhetsz frissebb levegőt a lakásodban, de mindannyiunk számára javul a levegő minősége. Ráadásul ezt már ti is észrevettétek, hiszen környezetbarát termékeink eladási mutatói rohamosan javulnak. Tudj meg többet a vízbázisú festékeink által nyújtott előnyökről.

3. Festékek adományozása a színesebb jövőért

„Let's Colour” kezdeményezésünk keretében 2000 óta több mint 750 000 liter festéket adományoztunk rászoruló közösségeknek a világ különböző pontjain.

2000 óta több mint 750 000 liter festéket adományoztunk a „Let's Colour” projektsorozat keretein belül, amelynek részeként a világ leginkább rászoruló közösségeinek tereit segítünk megújítani. Hiszünk a helyiekkel való összefogásban, és abban, hogy a színek segítségével pozitív változásokat hozhatunk a világba.

4. A legjelentősebb környezetvédelmi elismerés

Megkaptuk a Carbon Trust Triple Standard díjat, amely a világ vezető, környezetre gyakorolt hatásokat vizsgáló, független szervezetének legrangosabb kitüntetése. Ezzel az első cégek egyike vagyunk, amelyeket mindhárom Carbon Trust Standards kategóriában elismertek az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának, a keletkező hulladékmennyiségnek és a felhasznált vízmennyiségnek a csökkentéséért. Ez is bizonyítja, hogy évről évre zöldebben működünk.

5. Az osztály élén

Az elmúlt 12 év mindegyikében beválogattak minket a Dow Jones Sustainability World Index rangsorába (amelyet 1999-ben indítottak a fenntarthatóság első hivatalos globális listájaként). A szervezet gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján vizsgálja a különböző cégek teljesítményét: vállalatunk több mint egy évtizede ott szerepel az első három helyezett között.