A színek, amelyeket otthonodhoz választasz, nem csupán az egyéniségedet képviselik, de a hangulatot is befolyásolják. Bizonyos színek és természetes anyagokból készült tárgyak párosítása hozzájárulhat az egészséges, környezetbarát élettér kialakításához. A virágos színpaletta említésére bizonyára sokan a nyíló virágok élénk, intenzív tónusaira gondolnak, ám a siker titka a természetes semlegességben rejlik.

Tedd tágasabbá a tereket!

Használjon természet által ihletett visszafogott színeket, és tegye tágasabbá tereit

A halványlila és a halvány rózsaszín tökéletes ahhoz, hogy a nappaliban megteremtsük a nyugalom szentélyét. A fakó színek kiegészítik egymást, és a tágasság érzetét keltik. Fehérrel párosítva ezek a színek a hajnali fény hangulatát is megidézik. Ez az összeállítás a szobanövényeket is kiemeli, hiszen az élénk zöld színek remek kontrasztot alkotnak a környező semleges színekkel.

Tipp: Sokat segíthet a levegő minőségén, ha szobanövényeket helyezel el a szobában, és vízbázisú festékeket használsz a falakon.

Melyik festéket vegyem?
Ametiszt varázs
50BB 63/094

A te titkos kerted

A romantikus és rejtélyes hangulatú „Secret Garden” színvilág tökéletes eszköz, amellyel nyugalmat sugárzó tereket hozhat létre otthonában.

Kontrasztos színek (például pasztell-lila és fakó menta) használatával a kertekből ismert nyugodt légkört alakíthatod ki. A semleges színek ereje a világos tónusok kiemelésében és a tér tágításában rejlik.

A földes barnák és a fabútorok erősítik a kerti hangulatot, míg a fényes fehér kiegyensúlyozza a visszafogott színeket. Egy virágos minta használatával vagy néhány szobanövény elhelyezésével további utalásokat tehetsz a természetre, és megteremtheted saját titkos kertedet.

Tipp: Ha lágy színeket használsz, kevésbé fogsz rászorulni az erős világításra a tér tágasabbá tételéhez és bevilágításához. Így pénzt takaríthatsz meg, és takarékosan bánhatsz a bolygó energiájával is.

Melyik festéket vegyem?
10RB 65/042
70BG 68/056

Színárnyalatos menedék

Teremtsen nyugodt hangulatot galambszürke és egy leheletnyi halvány rózsaszín alkalmazásával.

Nincs szükség minden szobában kontrasztos színekre, az állandóság nyugalmat sugároz. A galambszürke egy leheletnyi halvány rózsaszínnel tökéletes hátteret ad ennek a hálószobának. Az ezüst, a mályva és a krémszínek használata nyugalmat és békét kölcsönöz a térnek.

Tipp: Természetes eredetű fali díszek, szobanövények és egy virágmintás ágynemű segítségével textúrát adhatunk a szobának, és felhívhatjuk a figyelmet a színpaletta természet által inspirált voltára.

Melyik festéket vegyem?
Végtelen jégfolyó
10RB 74/038

Természetesen merész

Kreatív festési módszerekkel új külsőt adhatunk régi bútorainknak, és új életstílusunkhoz adaptálhatjuk őket.

A virágos színeket merész társakkal párosítva megnyugtató otthoni környezetet hozhatunk létre. A fakó lila és a fenyőzöld az erdő hangulatát idézik, amelyet fabútorokkal vagy fa padlólapokkal tovább erősíthetünk. A sötétebb részletek kiemelik a lila mélységét, de kifinomultságát is megőrzik.

Tipp: Megújuló alapanyagokból, például fából készült bútorok vásárlásával nemcsak otthonod természetet idéző hangulatát erősítheted, de bolygónk megőrzéséért is tehetsz.

Melyik festéket vegyem?
Mandulavirág
90GG 11/295

A gondosan megválasztott színek és a természet által inspirált paletták használata pozitív hatással lehet rád és otthonodra. Ha szeretnéd a környezetet is segíteni és a lehető legtöbbet kihozni festékeidből, olvasd el ötleteinket, amelyekből megtudhatod, hogyan festhetsz többet kevesebb festékkel!