1. A festési projekt közepén vagy, és reggelig frissen akarod tartani az ecseteid? Ebben az esetben nincs szükség az alapos megtisztításukra. Egyszerűen csavard a festőecsetek és a henger fejét háztartási fóliába, vagy tedd légzáró műanyag zacskóba! A nyelénél zárd le papírszalaggal, és így akár két napig is tárolhatod száraz helyen.

  2. Ha befejezted a festést, ideje rendesen megtisztítani az ecseteid és hengereid! Először távolítsd el a lehető legtöbb festéket róluk!

  3. Ha vízbázisú festéket használtál, egyszerűen áztasd az ecsetet vagy a hengert meleg vízben körülbelül 2 órán át. Szárítsd meg egy tiszta törlőkendővel, és tárold száraz helyen a jövőbeni használathoz.

  4. Oldószer alapú festékeket használsz? Önts egy keveset az oldószer alapú tisztítóból (ez a helyi háztartási boltban kapható) egy kis üvegbe vagy edénybe, és nyomd neki az ecsetet az oldalaknak, hogy a tisztító eljusson a sörték aljához. Áztasd körülbelül 2 órán keresztül, szárítsd meg egy tiszta ronggyal, és tárold száraz helyen a jövőbeni használathoz!

  5. Ne önts oldószereket a lefolyóba! Miután befejezted az ecsetek tisztítását, tegyél egy fedelet az üvegre vagy az edényre, és hagyd úgy 24 óráig. Ha a festék lesüllyedt az aljára, a maradék oldószeres tisztítót beleboríthatod a palackba a jövőbeni használathoz. Hagyd, hogy a festék teljesen megszáradjon az üvegben, mielőtt kidobod a szeméttárolóba. Próbáld a lehető legkisebb üveget vagy edényt használni, hogy az oldószer felhasználását minimumon tartsd – a bolygó megköszöni!

A Planet Possible a fényesebb jövő, amelynek a létrehozásában mindannyian segíthetünk – egyszerűen okosabb választásokkal. Fedezd fel, hogyan járulhatsz hozzá a változáshoz még ma.