A figyelemfelkeltő ombre festés nagyszerűen használható a hangsúlyos fel dekorálására. A legjobb eredmények érdekében azt javasoljuk, hogy olyan színeket használj, amelyek tónusa nem áll nagyon messze egymástól. Itt a meleg réz narancsot és a világos agyagszínt párosítottuk.

  1. Ha már kiválasztottad a hangsúlyosnak szánt falat, húzd el a bútorokat a faltól, és akaszd le a képeket vagy tükröket.

  2. Egy mérőszalag és ceruza vagy kréta segítségével húzz vonalat a fal azon részén, ahol összemosod a színeket. Nincs szükség tökéletesen egyenes vonalra – csak arra szolgál, hogy lásd, hol kezdj el festeni és hol hagyd abba.

  3. Egy széles emulziós festékhez használható ecset vagy henger segítségével vidd fel az első színt. A hagyományos módszer szerint a szoba felső részét kell a világosabb színűre festeni. Ez magasítja a mennyezetet és teljesen megváltoztatja a szoba kinézetét. Azt javasoljuk, hogy először a világos színnel fess, hogy csöpögés esetén könnyen el tudd tüntetni a foltokat az alsó rész festése során.

  4. A festést a fal tetején kezd és onnan haladj lefelé, és hagyd abba a festést nagyjából azon a ponton, ahol a két színnek találkoznia kell.

  5. Ezután vidd fel a második színt. Ezúttal a fal alján kezdd és onnan haladj felfelé.

  6. Ha eljutsz addig a pontig, ahol szeretnéd összemosni a színeket, felfelé irányuló cikcakkos, átlós ecsetvonásokkal mosd össze a második színt az elsővel és fordítva.

  7. Nyugodtan kísérletezz – ez a stílus lehet merész vagy teljesen kifinomult. Ha finomabb átmenetet szeretnél, ismételd meg néhányszor a 4. lépést.

  8. Ha a festék megszáradt, told vissza a bútorokat a helyükre. A fal még hangsúlyosabbá tételéhez helyezz el egy-két új kiegészítőt, például egy képet.