CF17 Color Past 2

A színek fejlődése az évek során

Színelőrejelzésünk minden évben képet ad az előttünk álló év trendjeiről, és bámulatba ejtő az ízlés évről évre történő fejlődése és változása.

CF17 Colour Past 3

A kulcsszínek alakulása

A kulcsszín minden színcsaládban egyértelműen megmutatja, hogy merre tartanak az egyes színek, és azt is, hogy honnan érkeztek. Arany, mustár vagy citrom: merre visz minket az idei év sárgája?

Vörösek: az epertől a mély szilváig mindig is népszerű színcsalád volt. A tónusok egészen 2010-től - 2014 kivételével - állandóak voltak.

Narancsok: a korábbi évek sárgásabb árnyalataihoz képest az elmúlt hat évben a narancsszínek vörösesebb árnyalatot öltöttek.

CF17 Colour Past 4

Sárgák: az évek során a sárgák a friss citrustól az égett okkerig a teljes spektrumot végigjárták, az idei év kedvence pedig egy gyönyörű lágy aranysárga.

Zöldek: az összes színtörténet közül ez a legváltozatosabb; a leghalványabb, szinte sárga árnyalattól a mély tengerzöldig - és minden, ami a kettő között van.

CF17 Color Past 5

Kékek: 2013-ban a mélykék indigó berobbant az év színeként, de azóta a zöldes beütésű mélykékek kerültek előtérbe, és ez az év még sötétebb árnyalatot hoz.

Lilák: a liláknál a kulcsszín az elmúlt években mély, sötét és titokzatos volt, ami 2015-ben édeskés, halvány árnyalatba fordult. Most újra felvesszük a 2014-ben elejtett fonalat.

CF17 Color Past 6

Hideg semleges színek: a hideg semleges színek családja "mindenhol" megtalálható ebben a tartományban. Az éveken át uralkodó szelíd szürkék után ez évben drámai változást láthatunk.

Meleg semleges színek: míg ezen a területen 2011 óta a középárnyalatok és a szürkés beütésű világos semleges színek domináltak, ebben az évben egy tradicionálisabb meleg semleges színhez térünk vissza.

Tudj meg többet a 2017-es Colour Futures színtrendjeiről:

CF17 Colour Trend Research 1

ColourFutures: A kutatás beépítése a felismert jövőbe.

Az AkzoNobel Globális Esztétikai Központja minden évben összehív egy, a dizájn legkülönbözőbb területeiről érkező nemzetközi szakértőkből és trendfigyelőkből álló csapatot, akik együtt kutatják és vitatják meg, szerintük melyek lesznek a következő év fő globális társadalmi és dizájntrendjei.

CF17 COTY1

2017 ÉV SZÍNE

Fedezd fel a 2017-es Év Színét, a Denim Driftet és a teljes színpalettát, amely az új időket tükrözi és életünket más megvilágításba helyezi. Egy gyönyörű színpaletta, amely megfelel a legfrissebb trendeknek, könnyen érthető, mégis teljesen új, kifinomult és sokoldalú.